Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Conferència a Westminster de la Plataforma per la Llengua sobre la situació del català
06/05/2019 Llengua

Aquest dimarts, Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua (PxL) impartirà una conferència al parlament britànic sobre la situació del català i les diferents iniciatives des de la societat civil per encoratjar-ne l'ús com a eina de cohesió social, amb especial atenció a les dificultats afegides de governs i legislacions que sovint tendeix a ignorar o discriminar llengües minoritàries. Aquest tema és especialment rellevant davant de les iniciatives recents de diferents governs britànics per la promoció de llengües regionals com el gal·lès, l’escocès germànic i cèltic escocès i el còrnic.

El català és avui dia un llenguatge dinàmic, tot i dècades de severa repressió lingüística. El català té 10 milions de parlants, és la 14a llengua a la UE, la setena llengua més estudiada a la UE i s'imparteix a 161 universitats de tot el món. Tanmateix, aquesta forta vitalitat sovint xoca amb la legislació i les institucions que ignoren o discriminen els drets lingüístics dels catalans.

Per parlar d'aquesta realitat, l’ANC England, juntament amb el APPG on Catalonia (“All-party parliamentary group on Catalonia”, una comissió parlamentària dedicada al seguiment de la situació política i social a Catalunya) han organitzat la conferència: “The Catalan language, an inconvenient truth” ("La llengua catalana, una veritat incòmoda"), a càrrec d’en Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua (PxL). PxL és l'ONG orientada a promoure i protegir els drets lingüístics catalans. Amb els seus 12.000 associats, PxL és una autoritat de la societat civil i l’ONG més gran dedicada als drets lingüístics a tot el món.

La conferència ha despertat especial interès entre diputats gal·lesos i escocesos, degut a les diferents iniciatives engegades a diferents àrees del Regne Unit recentment, per promocionar l’ús de llengües minoritàries.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid