Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cinema
El cinema africà arriba a Balears per sensibilitzar sobre les realitats d?aquest continent

El col·lectiu LGTBIQ, les migracions o els conflictes, juntament amb la representació de l’Àfrica als mitjans o l’actualitat del continent, seran l’eix dels debats que es volen atiar.

07/03/2019 Cultura

Les múltiples i diverses realitats dels països de l’Àfrica subsahariana segueixen essent uns grans desconeguts per a gran part de la societat de les Illes. Per això, amb la intenció d’utilitzar el cinema com a instrument de transformació i sensibilització ciutadana, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha organitzat el Festival d’Altres Cinemes (FAC), amb la intenció de fer visibles mitjançant produccions cinematogràfiques poc representades les diverses realitats africanes i crear una consciència crítica a les Illes capaç d'ensorrar estereotips, estimular la solidaritat i construir millors relacions amb el Sud.

Durant els dies 14, 15 i 16 de marçes projectaran cinc pel·lícules recents d’autors emergents de l’Àfrica, per mostrar la riquesa i la diversitat cultural africana i s’han programat taules rodones amb veus expertes per contextualitzar els films i debatre sobre les diferents temàtiques que tracten. La taula “Construcció de Narratives sobre Àfrica. El poder del canvi dels mitjans”, amb la participació de les periodistes Ángeles Lucas (EL PAÍS) i Beatriz Mesa (COPE), i “Àfrica en Moviment”, amb el també periodista Moha Gerehou (España-Guinea Equatorial), l’africanista congolès Mbuyi Kabunda i l’antropòleg Rafa Crespo Ubero.

Amb temàtiques que van del moviment LGTBIQ a Kènia amb la mediàtica pel·lícula Rafiki (2018), de la directora Wanuri Kahiu; o amb el sempre intricat assumpte de la identitat del migrant retratat al llargmetratge burkinès Wallay (2017), del director Bernie Goldblat o al curt senegalès Dem Dem! (2017), de Christophe Rolin, Marc Recchia i Papi Bouname Lopy; a realitats més cruentes com els conflictes, narrats tant a través de la comèdia sudanesa aKasha (2018), de Hajooj Kuka —que serà estrena nacional—, com al documental congolès Maman Colonelle (2017), de Dieudo Hamadi; durant tres dies es vol desgranar diferents gèneres i assumptes que mostrin la rica i diversa paleta de realitats que existeixen avui a l’Àfrica Subsahariana.

Així, durant els dies de la mostra, es pretén despertar consciències crítiques que puguin estimular pràctiques solidaries i fomentar la cooperació activa amb aquests països i els seus ciutadans.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  4. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  9. Independents Per Fornells escolleix els 4 primers candidats mitjançant el procés participatiu
  10. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid