Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Convocatòria de la XIX del Concurs "Sona9"

Fins al 14 d’abril estarà oberta la convocatòria i les inscripcions al concurs Sona9 al portal web www.sona9.cat. El certamen per a grups emergents dels Països Catalans aposta per la creació musical amb sessions formatives per als participants

06/03/2019 Cultura
La convocatòria per participar a la dinovena edició del Sona9 queda oberta al web www.sona9.cat des d'avui dimarts 5 de març fins al diumenge 14 d'abril. El concurs musical de nous talents més important de la música en català continua fidel als seus principis, descobrint nous valors de l’escena i apostant per la formació i creació com a altaveu d’una nova generació. Enguany el Sona9 es convertirà en una cursa de resistència on els grups i artistes participants hauran de superar una sèrie de proves per arribar a la gran final del 20 de novembre a la sala Luz de Gas.

Els primers concerts preliminars tindran lloc al maig a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona amb els 12 artistes seleccionats de Catalunya, i se seguirà amb les eliminatòries de Palma i València amb els 6 de les Illes Balears i la Comunitat Valenciana. Al setembre se celebraran les semifinals amb 12 grups o solistes classificats al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla a Tarragona i el BAM Festival de les Festes de la Mercè a Barcelona. En aquests concerts els grups realitzaran les proves proposades pel Sona9 de musicar un poema i adaptar al català una cançó d’un altre artista, a més del seu repertori.

A la recta final, els 5 artistes avaluats pel jurat faran un concert acústic a iCat FM, a més de la gravació d’un tema propi a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui. Els tres grups que accedeixin a la final actuaran el 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. La nova edició del Sona9 manté les fases del concurs, però amb novetats importants pel que fa a la formació i assessorament dirigit als grups i artistes classificats, amb sessions formatives coordinades per la Fundació SGAE i les Cases de la Música.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, iCat - Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Fundació SGAE i el patrocini d’Estrella Damm. El certamen va adreçat a l'escena emergent i valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música.

ELS PREMIS DEL SONA9

· Premi Sona9: S’atorga al guanyador del concurs i consta de la gravació i edició d’un disc amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya, entre d’altres premis.

· Premi Joventut: És el segón premi del concurs i consta de la gravació de quatre cançons en un estudi profesional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per diferents festivals de Catalunya.

· Premi Èxit: Els guanyadors del tercer premi del Sona9 obtindran la gravació de dues cançons en un estudi profesional i distribució digital del single.

· Premi de Votació Popular: Aquest premi es decidirà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del public, i consta de 1.000 euros en material musical.

· Premi Cases de la Música: S’atorgarà al grup o solista amb més projecció seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya i consisteix en un programa de serveis musicals, el seguiment de la carrera del grup i ajut a la creació.

EL PALMARÈS DEL SONA9

Els guanyadors de les darreres edicions dels Sona9 han estat:

2018 — SANDRA BAUTISTA
2017 — SENYOR OCA
2016 — LAKASTE
2015 — EST OEST
2014 — TRAU
2013 — COPA LOTUS
2012 — EMPTY CAGE
2011 — NYANDÚ
2010 — LA IAIA

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  9. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  10. El proper dilluns 25 de març es disputarà a l'estadi de Montilivi el partit de futbol Catalunya-Veneçuela
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid