Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
28-A
Carles Castellanos i Blanca Serra a les llistes de Front Republicà

També hi trobem l’ex-diputada de Catalunya Sí Que Es Pot Àngels Martínez Castells,  que té una llarga trajectòria militant, va començar militant al PSUC el 1968.

28/03/2019 Política
Blanca Serra i Carles Castellanos i altres independentistes van ser detinguts i empresonats per rebel·lió per dur aquesta pancarta Blanca Serra i Carles Castellanos i altres independentistes van ser detinguts i empresonats per rebel·lió per dur aquesta pancarta | Autor: Josep Maria Cervelló

Els històrics militants de l'esquerra independentista, Carles Castellanos i Blanca Serra, amb Àngels Martínez Castells tanquen la lista de Front Repíblica per les comarques centrals del Principat. 

Ara que s'està duent a terme, el judici per rebel·lió contra els presos polític catalans, recordem que Blanca Serra i Carles Castellanos van ser detinguts (1982) i empresonats sota l'acusació de rebe·lió per l'exministre espanyol d'Interior, Jorge Fernandez Díaz, per haver portat una pancarta amb lema "Independència" a la manifestació contra la LOAPA Jorge Fernández Díaz, era l'aleshores governador civil a Catalunya.

Castellanos, militant de Poble Lliure i número 32 de la llista, va ser un dels fundadors del PSAN l’any 1968. Més tard, del PSAN-provisional, de l’IPC (Independentistes dels Països Catalans) i de l’MDT. A causa de la seva militància política va ser empresonat, torturat en diverses ocasions i es va haver de refugiar a Catalunya Nord. L’any 1992 va haver de sortir de l’estat durant tres mesos per a evitar la macrocausa Operació Garzón per a desarticular l’independentisme combatiu abans de les olimpíades de Barcelona l’any 1992. Anys més tard va ser vice-president de l’ANC.

Serra serà la número 28. Als anys 60 va militar al Front Nacional de Catalunya, formació que va deixar per a ser part del comitè executiu del PSAN. També va militar al PSAN-Provisional i va participar en la fundació de l’Assemblea de Catalunya i en la de l’IPC. Detinguda i torturada en diverses ocasions. 

Martínez Castells, que ocuparà el número 30, va ser diputada de Catalunya Sí Que es Pot com a representant de Podem, organització que va abandonar després que la direcció espanyola del partit en prengués el control pel suport al referèndum de l’1-O. Té una llarga trajectòria militant, que va començar militant al PSUC el 1968. Va participar en la fundació de l’Assemblea de Catalunya i de la secció d’educació de CCOO a Catalunya, així com de la coalició Esquerra Unida i Alternativa.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid