Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió contra l'independentisme
El nou Ministre de l’Interior espanyol, botxí de catalans

Jorge Fernández Díaz va ser el responsable de l'empresonament de sis independentistes

22/12/2011 Política
El nou ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Diaz, nomenat avui (21 de desembre de 2011) és un vell conegut de l’independetisme català.

És el responsable de l’empresonament, quan era Governador Civil de Barcelona, de sis independentistes pel fet de portar una pancarta amb el lema “Independència”1 el 14 març 1982 a la Manifestació contra la LOAPA (llei que pretenia retallar l’autonomia). Jorge Fernández Díaz va ordenar les detencions d'aquests independentistes que sostenien la pancarta 4 dies després de la manifestació per fer coincidir la detenció amb el fet que el jutge de guàrdia del dia 18 era l'ultradretà Luís Fernando Gómez Vizcarra (que n'ordenà l'empresonament). Els detinguts Carles Castellanos i Ramon Pelegrí van ingressar a la presó de la Model; i les detingudes Blanca i Eva Serra, Teresa Lecha i Mait Carrasco a la presó la Trinitat de Barcelona. Entorn d'aquestes detencions i empresonaments es va desenvolupar una campanya sota l'eslògan "Jo també hi era", una mobilització que es pot considerar un pas important en l’acumulació de forces del nou independentisme que anava creant les condicions per al procés de debat cap a la constitució del Moviment de Defensa de la Terra uns mesos més tard. 

Cal recordar que la tria d’aquest eslogan “Independència” era especialmente adient pel fet que la Crida a la Solidaritat que convocava la manifestació no havia volgut acceptar per a aquesta mobilització si tan sols el lema “autodeterminació”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid