Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judicis
Carles Riera: ‘Avui s’inicia el camí cap al procés judicial que ens jutjarà a totes’

La CUP se suma a totes les convocatòries de rebuig al trasllat dels presos i preses polítiques del dia d’avui i dóna per iniciat un cicle de mobilitzacions permanent que ha de tenir com a objectiu aturar-ho tot.

01/02/2019 Drets i Llibertats

Davant d’una situacióde gravissima excepcionalitat democràtica a Catalunya i davant d’uns judicis polítics totalment injustos, la CUP reitera la necessitat de mostrar el nostre rebuig i d’acusar un estat espanyol que ha empresonat representants democràtics del poble i de la societat civil, ha obligat a marxar a l’exili molts d’altres i ha detingut, processat o investigat a milers de persones que han defensat els drets fonamentals. La carretera d’avui no porta a un judici amb garanties democràtiques sinó a la vulneració de drets fonamentals, concretament el dret a l’exercici de l’autodeterminació. “Avui s’inicia el camí cap al procés judicial que ens jutjarà a totes”, ha manifestat el diputat de la CUP Crida Constituent, Carles Riera.

Per a la CUP, cal que el moviment popular a favor del dret a l’autodeterminació s’organitzi a cada barri, poble i ciutat per denunciar el context de violència institucional per part de l’estat espanyol que ha desplegat tots els mecanismes repressius dels què disposa per reprimir la voluntat popular. Els judicis són la punta de l’iceberg d’una reiterada vulneració de drets socials, civils i polítics perpetrats per l’entramat del Règim del 78. Per aquest motiu, la CUP fa una crida pública a trencar amb qualsevol normalitat ja que només amb les mobilitzacions permanents i la desobediència civil activa podrem aturar-ho i mostrar aquesta excepcionalitat democràtica. Tal i com ha afirmat Riera “No els hi hem de dir adéu, sinó alçar-nos per poder exercir el dret a l’autodeterminació que ens farà lliures”.

La CUP se suma a totes les convocatòries de rebuig al trasllat dels presos i preses polítiques del dia d’avui i dóna per iniciat un cicle de mobilitzacions permanent que ha de tenir com a objectiu aturar-ho tot.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid