Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Propietaris, veïns i entitats presenten al·legacions en contra de la proposta de la Diputació per la nova carretera entre la Selva del Camp i Almoster
29/01/2019 Territori

Després que el desembre passat la Diputació de Tarragona aprovés inicialment el projecte de carretera entre la Selva del Camp i Almoster, propietaris i veïns, així com entitats com diverses entitats han presentat al·legacions a la proposta.

Els signants entenen que cal arreglar l’actual carretera i, sobretot, solucionar el pas per Almoster i que la circulació de vehicles no hagi de creuar els carrers del municipi. Tot i així, després que la Diputació presentés diverses alternatives de traçat i després que alguns informes sectorials de la Generalitat recomanessin opcions que evitessin noves carreteres paral·leles i que s’afectés el mínim possible el territori, s’ha adoptat la pitjor solució possible.

Els al·legants denuncien que l’alternativa adoptada pretén construir una nova carretera en paral·lel a l’actual, fet que implicaria un impacte molt gran sobre finques agrícoles, a més que suposaria un nou tall en el nostre territori que ja està prou trinxat de carreteres i altres infraestructures.

En el document d’al·legacions que s’ha registrat aquest mateix dilluns, es denuncien greus contradiccions entre les indicacions ambientals que la Generalitat va fer i la proposta adoptada per la Diputació i sotmesa a declaració d’impacte ambiental. Per altra banda, es denuncia que aquesta nova carretera no està contemplada ni en el planejament urbanístic d’ambdós municipis, ni en el planejament territorial del Camp de Tarragona. Així doncs aquesta nova proposta només pot respondre a altres interessos que la Diputació i els Ajuntaments d’Almoser i la Selva del Camp no han argumentat. Per altra banda, s’ha al·legat que l’estudi de mobilitat presentat no justifica la inversió en la nova carretera i no preveu suficientment l’increment de trànsit que podrà implicar aquest nou vial.

Propietaris, veïns i entitats volen destacar que no estan en contra de la millora de la carretera actual, ja que el vial actual té moltes deficiències. Malgrat tot, consideren que una cosa ben diferent és millorar una carretera i solucionar el pas per Almoster, i una de ben diferent és proposar una nova carretera que creua i destrossa nombroses finques agrícoles.

Finalment, els al·legants alerten que estan disposats a arribar fins al final en la lluita contra aquesta proposta de carretera. Per aquest motiu ja tenen l’assessorament d’un equip jurídic per analitzar propers recursos judicials contra la Diputació i per defensar que una alternativa més raonable ambientalment i socialment és possible.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid