Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
en defensal territori
La CUP Ebre diu NO a l’abocador de Riba-roja d’Ebre i PROU a l’abús del nostre territori
31/01/2019 Territori

Un dels principis bàsics de la planificació i l'ordenació del territori és la maximització de les aptituds territorials per acollir activitats de desenvolupament socioeconòmic i la minimització de l'impacte que aquestes generen. Com tots sabem, el territori té una capacitat ambiental d'acollida, i la Ribera d'Ebre socialment no està disposada al fet que el seu territori es vegi compromès i hipotecat per la construcció d'un nou abocador a ús i servei de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La Ribera d'Ebre ha superat amb escreix la seva capacitat d'acollida d'activitats econòmiques insostenibles. Ens apropem a un moment crucial de la història de la comarca. El fi de les energies nuclears d'Ascó i de la indústria química de Flix ha d'anar acompanyat del creixement del valor afegit que generen els productes agrícoles i ramaders de la Ribera, de l'increment del turisme rural vinculat a les activitats naturals, especialment aquelles de natura fluvial, i al patrimoni local. La cultura i la memòria històrica han de permetre a la Ribera d'Ebre aprendre dels errors del passat per a configurar un futur millor per a properes generacions.

Hem de dir PROU a l’abús irresponsable vers una població que històricament ha patit el deteriorament del territori i del seu medi ambient, mitjançant polítiques especulatives i accions econòmiques de caire dubtós.

CUP Ebre actuarà sempre en defensa del territori. És per aquest motiu que diem:

 

 • NO a l’impacte visual d’un nou abocador a Riba-roja d’Ebre, que es sumaria al paisatge deplorable i devastador que ens està deixant al centre de la cubeta de Móra l’abocador de Tivissa.

 • NO a l’impacte ecològic d’un nou abocador a Riba-roja d’Ebre que perjudicaria greument la fauna que habita a la reserva natural de Sebes (Flix), ubicada a molt pocs quilòmetres de la zona escollida per a implantar el nou abocador.

 • NO a l’impacte social, de seguir sent vistos com l’abocador de Catalunya. 

 • NO als projectes econòmics opacs, característics de governs de dretes, que afavoreixen els interessos de grans empresaris. Per tant, NO a les mentides i falses promeses de major ocupació laboral i atracció econòmica al territori.

 • NO a les activitats agressives i insostenibles que posen en perill la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

 • PROU endeutament del territori. Ja n’hi ha prou d’abocadors i de males gestions dels mateixos. 

La CUP Ebre aprofita aquest comunicat per instar al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Agència de Residus a paralitzar el projecte. Altrament informa que lluitarà activament per la defensa del territori, impedint el desenvolupament de l’abocador de Riba-roja d’Ebre i controlant el funcionament i la gestió dels abocadors ja existents a la Ribera d’Ebre, els de Flix i el de Tivissa. Caldrà doncs, estar atents a la situació de la comarca i treballar per a garantir la sostenibilitat del territori.

Valora
Rànquings
 1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
 2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
 3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
 4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
 5. UB per la República se suma a la Vaga General
 6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
 7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
 8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
 9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
 10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid