Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertat presos polítics
Els claustres de la UB, la UAB i UPC exigeixen la Llibertat dels presos polítics

La moció de la Universitat de Barcelona també exigeix el final de la repressió judicial contra els membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O.

19/12/2018 Drets i Llibertats

Aquest dimarts, els claustres de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han aprovat mocions de rebuig a la repressió i exigeixen l'absolució dels presos polítics.

A la UB, s'ha aprovat la moció amb 127 vots favorables, 22 en contra i 10 en blanc; a la UPC, ha obtingut 98 vots a favor, 21 en contra, dos nuls i cinc blancs i a la UPC, la declaració ha tigut el suport de 79 vots,  31 en contra  i 6 en blanc.

Segons Universitat de Barcelona per la República,  ha estat "una declaració política en què, a més de demanar l’alliberament de les persones empresonades preventivament des de fa més d’un any per la causa de l’1 d’octubre i reclamar-ne l’absolució, també s’exigeix la fi de la repressió per motius polítics, que afecta membres de tots els col·lectius de la comunitat universitària. En aquest punt cal destacar, per la seva especial transcendència, el processament i petició fiscal de presó per als juristes i politòlegs que van formar part de la Sindicatura Electoral"

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid