Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
L'OBC rwcorda de nou a les institucions públique han de complir la normativa lingüística

S'anuncia un nou esdeveniment esportiu amb els logotips de Govern, Consell i Ajuntament d'Alcúdia que ignora la realitat lingüística de Mallorca i la normativa vigen

21/10/2018 Llengua
Obra Cultural Balear Obra Cultural Balear
Fa uns mesos, l'Obra Cultural Balear va denunciar, amb una sèrie de casos concrets, que hi ha esdeveniments patrocinats o que compten amb la col·laboració de les institucions públiques de Mallorca i les Illes Balears, que no compleixen amb la legalitat vigent.
Aquests dies s'anuncia un nou esdeveniment esportiu amb els logotips de departaments del Govern i del Consell de Mallorca, així com de l'Ajuntament d'Alcúdia, que ignora completament la realitat lingüística de Mallorca i la normativa vigent en matèria d'usos lingüístics a les Illes Balears. Es tracta de l'anomenada 'Long Course Weekend'.
En el cartell de la 'Long Course Weekend', hi figuren Vicepresidència del Govern i el Consell de Mallorca i de l'Ajuntament d'Alcúdia. També signen el cartell dues marques turístiques. Hi ha més informació dels col·laboradors institucionals a la secció de partners del web.
El cartell que anuncia l'activitat ignora completament la llengua pròpia de Mallorca, la llengua catalana i el web de l'activitat, ,es pot trobar en castellà, anglès i alemany, però no en català. De fet, l'apartat d'inscripcions ofereix una tria entre 31 opcions lingüístiques (entre idiomes i variants d'aquests) però no ofereix l'opció de la llengua pròpia de les Balears.
L'OCB ha fet arribar, aquests dies, la seva queixa als responsables de les institucions esmentades i demana que es rectifiqui aquest nou cas de discriminació cap a les persones que volen triar la llengua catalana per ser informades. 
Concretament es demana que s'afegeixi el català com a primera llengua en la informació de l'activitat (web, cartelleria...); que la retolació de l'esdeveniment sigui en català i que el dia de l'esdeveniment, tota la informació ora i escrita incorpori la llengua catalana.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid