Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Tarragona reclama la dimissió de Ballesteros per ser imputat en el Cas Inipro
12/09/2018 Lema

Aquest matí, davant els jutjats de Tarragona, el Grup Municipal de la CUP juntament amb l’advocat Carles Perdiguero, han valorat la imputació de l’alcalde Ballesteros en el Cas Inipro del qual són part acusadora. Segons ha explicat Perdiguero, la interlocutòria del jutge instructor és un “relat demolidor de les activitats que es duien a terme per part de diverses persones emparades sota el PSC, les quals titlla de ‘frau’, pel qual un total de 15 persones hauran d’anar a judici”, entre les elles Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria. De manera cautelar es determina que podrien existir els delictes d’alteració de preus de concursos i subhastes, delicte de falsedat documental, prevaricació, delicte de tràfic d’influències, malversació, delicte de frau, etc.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, demana la dimissió de l’alcalde Ballesteros i de la portaveu del PSC Begoña Floria, i recorda que aquest cas es remunta al 2013 i que, per tant, “no tindria cap sentit que Ballesteros tornés a fer-se la víctima acusant la CUP de perseguir-lo políticament amb fins partidistes”. En aquest sentit, Estrada ha destacat que la seva formació va poder interposar un escrit davant la fiscalia gràcies a la feina de fiscalització del Comitè d’Empresa, mentre que “l’oposició d’aquell moment no va voler embrutar-se les mans”.

Laia Estrada assegura que el plantejament que fa el jutge a la interlocutòria, després d’una investigació exhaustiva, coincideix totalment amb el plantejament que va fer la CUP a l’escrit de denúncia. Per això, la portaveu cupaire recorda que des que han tingut accés als autos del jutge han tingut clar que l’alcalde havia de dimitir ja fos per una implicació directa com a part i còmplice dels fets o per la seva incapacitat de dirimir responsabilitats. Afegeix, en resposta a les declaracions de Ballesteros, "no sigui tan cínic com per demanar que s'acceleri el procés quan han estat els advocats dels acusats els que han mirat de dilatar per tots els mitjans el procediment".

La consellera independentista lamenta que en alguna ocasió se li hagi volgut treure ferro a al Cas Inipro quan “estem parlant d’uns fets vergonyosos com és utilitzar per al finançament d’un partit polític els diners públics que es gestionen des de l’àrea que ha de vetllar per la població més vulnerable, els serveis socials”. Estrada assegura que, a més, aquest cas és “només la punta de l’iceberg d’una pràctica corrupta i caciquil que impera a la ciutat”, i afegeix que “tan de bo algun dia puguem destapar tota la corrupció que s’ha practicat i es practica en aquesta ciutat”.

La portaveu de la CUP també emplaça a Miquel Iceta a posicionar-se com a màxim responsable del PSC, doncs assegura que la interlocutòria parla explícitament del presumpte enriquiment del seu partit, alhora que alerta que la peça de la causa que va més enllà de Tarragona segueix sota secret de sumari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid