Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Convoquen una "gran cassolada" contra la visita de Felip VI

Després de gairebé 200 anys de cassolades republicanes Òmnium Cultural i l'ANC n'han convocat una a les 21 hores d'aquest diumenge per rebre Felip VI.

24/02/2018 Política

Òmnium Cultural i l'ANC han convocat una cassolada a les 21 hores d'aquest diumenge per rebre Felip VI que visitarà Barcelona pel sopar oficial d'inauguració del Mobile World Congress (el sopar tindrà lloc al Palau de la Música Catalana). Ahir, la proposta d'una cassolada per rebre Felip VI ja s'havia fet sentir a les xarxes socials (l'havia proposta l'exdiputat de la CUP David Fernández).

Després de gairebé 200 anys d'existència, les 'cassolades republicanes'  tornen a estar 'de moda'. El fenomen de les cassolades de protesta es remunta a França a principis de la monarquia de juliol de 1830. Els opositors republicans del nou règim van utilitzar aquesta pràctica de les cassolades contra el govern. Esdeveniments d'aquest tipus van aconseguir l’any 1832 tenir una dimensió global. Cadascuna d'elles durava diverses hores, de vegades es repetien durant diversos dies i podien implicar des d'algunes desenes fins a diversos milers de persones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid