Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
El Tribunal Suprem espanyol decidirà si la condemna contra el cantant mallorquí Valtonyc és ferma
17/01/2018 Drets i Llibertats

El Tribunal Suprem es reunirà el proper dia 30 de gener per decidir si la sentència que va condemnar a tres anys i sis mesos de presó el cantant Valtonyc és ferma.

El raper mallorquí Valtonyc, de nom real Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, ha informat ell mateix des del seu compte de Twitter.

Valtonyc va ser condemnat per l'Audiència Nacional espanyola pel contingut de les lletres d'algunes de les seves cançons. El tribunal espanyol va deduir que el cantat va incórrer en els delictes d'"enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona i amenaces." A la declaració, i en la seva defensa, el cantant va exposar davant el jutge que només era "un poeta" que volia provocar amb les lletres, i no humiliar "les víctimes del terrorisme."

La sentència també el condemnava a pagar una indemnització de 3.000 euros al president del grup ultra Fundació Cercle Balear, Jorge Campos Asensi, per "amenaces."

El febrer de l'any passat, Valtonyc va defensar el contingut de les seves cançons, i en declaracions realitzades a la porta del tribunal quan va acudir a declarar va recordar que "continuaré dient que els Borbons són uns mafiosos"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid