Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1952- Crítiques per l’entrada de l’Estat espanyol a la UNESCO

Crítiques per l’entrada de l’Estat espanyol a la UNESCO

01/12/1952 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1952 l’Estat espanyol va entrar a la UNESCO (gràcies al suport dels Estats Units), fet que va provocar moltes crítiques del món de la cultura. Gran part de les crítiques van ser fetes pels catalans exiliats a l'Estat francès ja que la seu central de la UNESCO estava a París.

L’acord que va permetre l'entrada de l'Espanya franquista a l'UNESCO va ser gràcies al president de Ràdio Liberty de 1954 a 1975, Howland Sargeant (1911-1984). Sargeant va ser el president de la primera Conferència General de la UNESCO celebrada a París en 1951, que va aprovar l’entrada d’Espanya a l’organisme (que tindria lloc un any més tard). Al 1958 el cap del govern espanyol, el general Francisco Franco, va tornar el favor a Sargeant venent els terrenys de la Platja de Pals (expropiats a la família Coll) perquè s'intal·lessin les antenes de Ràdio Liberty.

Curiosament, molts anys més tard (2017) els EUA (que van propiciar l'entrada de l'Estat espanyol a l'UNESCO) van abandonar l'organització per ser 'anti-israeliana'.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid