Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El col·lectiu "No a Vauban a la Unesco" denuncia la passivitat de la majoria dels polítics catalans

El passat 7 de juliol, la UNESCO va admetre  la Xarxa Vauban  com a patrimoni de la humanitat. Baiona (Iparralde) no ha estat inclosa
Així les obres de Vauban a Montlluís i Vilafranca, passen a formar part d'aquest patrimoni. El comitè del Patrimoni Mundial reunit a Quebec, va prendre aquesta resolució. És per raó, que el col·lectiu "No a Vauban a la Unesco" ha fet balanç de la campanya i denuncia la passivitat dels polítics catalans del nord i sud de l'Albera, ja que no han fet res per aturar aquesta decisió. Crítica que es fa extensible "a tot dels dirigents d’entitats que s’autoproclamen defensors de la catalanitat".

18/07/2008 01:53 Política
També denuncien el bombardeig mediàtic orquestrat pel Consell General per tal de martellejar els historicidis propagats per l'ensenyament francès i en aquest cas també pels mitjans de comunicació francesos, exceptuant un número de La Semaine on no van dubtar titular un article "el genocidi cultural i lingüístic' i dos o tres articles al correu del lector de l'Indépendant... durant una any i mig, segons alguns dels punts recullits en el balanç que ha fet el col·lectiu després d'assabanter-se de la decisió del comité del Patrimonio Mundial.
 
Per a Daniela Grau, una de les impulsores del co·lectiu remarca en aquest balanç que l'exaltació del botxí de Catalunya presentat com a "genial creador humanista " és grotesca i només esdevé possible dins un país completament aculturat, dirigit per homes polítics que no coneixen la nostra història i confien en col·laboracionistes sense cap vergonya.
 
És dóna el cas que Baiona no ha estat inclosa, és per això que Daniela Grau puntualitza que no tindrà "ni honors ni fama internacional perquè l’armada francesa es va oposar a llur inscripció en la llista… però, com es podia llegir al diari Le Monde, Mont-Louis, tanmateix encara ocupada per comandos de xoc, essent “una guarnició poc sensible” pot figurar en la llista. D’ençà que un prefecte va dir : «els catalans són com els corsos però sense honor» els dirigents francesos ho saben. I ens fan empassar tot el que els bascos refusen, tant la THT/ MAT com la glorificació d’en Vauban."
 
Dins d'aquest balanç, també hi ha agraïments, molt especialment als compatriotes del Nord van tenir el coratge de donar la cara fent cançons, poemes, articles,  obres de teatre (N.Narach, J.L. LLuís, J.P. Sunyer,J. Vilanova, J.Gaubí, R. Serre Brial, R.Faura...  ) i que revistes del país com l'Agasalla, els Angelets de la Terra, Aire nou de Bao, i Ràdio Arrels, ens van permetre expressar el nostre punt de vista. Les pàgines web www.catnord.cat, www.la Federacio.cat, i Vilaweb Catalunya Nord i nettv.cat van donar les informacions de reunions i posicions nostres i ens van donar l'oportunitat d'expressar constantment i fer conèixer els arguments dels exponents més actius del comité, fonamentant així el suport de catalans de tota la nació (articles penjats a les Web de la Fundació Histocat i de Catalunya Acció on destaca l'article de l'historiador O.Escuté).
 
Malgrat aquesta inclusió, Vilaweb Catalunya Nord considera que "és fer justícia felicitar als membres més actius del comitè 'No a Vauban a la UNESCO' en Joan Jaume Prost i la Daniela Grau, que fins al darrer moment han lluitat per impedir aquesta proclamació, fent amb la seva lluita, que molts nord-catalans prenguessin consciencia de llur història, en la qual Vauban va ser excecutant i actor en contra de la nació catalana integre. Segur que aquest treball, no serà inútil".
 

Per saber-ne més:

Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirineus" - "No a Vauban a la UNESCO". Llibertat.cat

Vauban=Patrimoni de la mundial de la inhumanitat (Campanya de recollida de signatures) 

La UNESCOCAT ha penjat al seu web un comunicat donant suport a l'acceptació de l'obra d'en Vauban a la UNESCO.
Per a protestar podeu enviar un correu electrònic a n centre@unescocat.org Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la per a més informacions podeu llegir la carta enviada per Daniela Grau.
La podeu copiar i enviar

No a l’obra d’en Vauban al patrimoni mundial de la Unesco. Per Daniela Grau i Humbert

Vauban al patrimoni de la UNESCO! Enric Balaguer

Vauban, candidat ideal de la memòria oficial? La Clau

Després de Vauban, cal regraciar el mariscal Von Rundstedt? La Clau

Vauban tranquil·litza els Francesos inquiets. La Clau

Catalunya Nord, indignada perquè l'Estat vol que les fortaleses militars que van servir per reprimir el país siguin Patrimoni de la Humanitat. Tribuna Catalana

Mont-Lluís i Vilafranca de Conflent al Patrimoni Mundial de la UNESCO. Xarxa Net

Postals per a dir NO a Vauban a la Unesco. Llibertat 9.04.07 

La veritat sobre Vauban recollida en una web. Llibertat.cat  

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid