Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirineus" - "No a Vauban a la UNESCO"

Un miler de persones es van manifestar ahir pels carrers de Perpinyà a la cloenda del Correllengua'07.  Més enllà d'exigir l'oficialitat de llengua a tota la nació, es va reivindicar la reunificació del país, ja que el proper 7 de novembre es commemora el Tractat dels Pirineus, que va marcar la trossejament del territori. A més, també es va demanar que les fortificacions de Vauban no siguin patrimoni de la Humanitat. (Veure fotografies

04/11/2007 11:18 Política

Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirinieus"  - "No Vauban a la UNESCO" Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirinieus"  - "No Vauban a la UNESCO"
Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirinieus"  - "No Vauban a la UNESCO"
Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirinieus"  - "No Vauban a la UNESCO" Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirinieus"  - "No Vauban a la UNESCO" Correllengua'07: "Esborrem el Tractat del Pirinieus"  - "No Vauban a la UNESCO"

Durant la marxa, que va travessar els carrers més centrics de la ciutat, també es va denunciar la línia de Molt Alta Tensió. Davant de la Prefectura, sobre un enorme cartell que posava "Recuperem la nostra història, els manifestants el van omplir d'enganxines de "No a Vauban a la UNESCO". Per altre costat, un grup de manifestants ha aprofitat el pas de la manifestació pel voral Vauban per rebatejar aquest com a Josep de la Trinxeria enganxant un adhesiu a la placa del carrer.

La marxa va finalitzar al Castellet on es va llegir el manifest de Correllengua, es  denunciar el Tractat del Pirineus, la MAT i el projecte que les fortificacions de Vauban siguin patrimoni de la UNESCO.Grallers i Castellers van donar un caràcter lúdic a una marxa totalment reivindicativa. 

Al vespre al Palau de les Exposicions, el Rellamp'07 va tancar la jornada amb les actuacions Pepet i Marieta, La Carrau i Goumalas'K.  

El Correllengua està organitzat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), entitats organitzadora de l'acte, conjuntament amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes de Catalunya Nord.

A l'edició d'enguany, la flama del Correllengua s'ha endinsat per de 400 municipis d'arreu de la nació

Per saber-ne més:
Perpinyà acull una nova cloenda del Correllengua. Llibertat.cat

Multiplicitat d'actes arreu a la darrera setmana del Correllengua. Llibertat.cat

Diversitat d'actes del Correllengua'07 a molts indrets del país. Llibertat.cat 

Èxit de participació al Correllengua a l'Alt Camp. Llibertat.cat

El Correllengua cada cop més a prop de Perpinyà. Llibertat.cat 

El Correllengua'07 aplega nous actes aquest cap de setmana. Llibertat.cat

Més d'un miler de persones als carrers de Balaguer en l'acte central del Correllengua a la Noguera. Llibertat.cat 

La flama del Correllengua'07 s'endinsa pel país. Llibertat.cat 

10 anys del Correllengua. Llibertat.cat

Una llengua viva, un poble en marxa. Llibertat.cat 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid