Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Postals per a dir NO a Vauban a la Unesco

09.04.07 La Plataforma per a la Dignitat de Catalunya del Nord i altres entitats nord catalanes promouen l'enviament de postals a la UNESCO per pressionar que les fortificacions de Vauban siguin considerades patrimoni de la Humanitat Cal remarcar que al nord de l'Albera, hi ha la de "Mont-Lluís" (Cerdanya) i "Vilafranca de Conflent". De trist record pels catalans, Vauban va ser l'arquitecte de Lluís XIV i fou anomenat comissari de fortificacions l'any 1678.

09/04/2007 01:44 Política

Vauban va ser un dels artífex de la política absolutista del Rei "Sol" i a la Catalunya del Nord, just després de la partició de Catalunya al Tractat del Pirineu el 7 de Novembre del 1659, va poder començar la seva obre militar amb el vist-i-plau de la monarquia i en contra dels interessos catalans.

De les seues obres al Rosselló, Conflent i Cerdanya, destaquen la fortificació de Mont-Lluís i la de Vilafranca de Conflent, que fou un afegitor a les muralles de la vila, anterior a la construcció posterior de Vauban. Dels records funestes de la persona, hom recorda el desenrocament forçat a la població de Cotlliure, que va haver de reconstruir, amb les mateixes pedres, el port actual. Mont-Lluís i Vilafranca del Conflent comparteixen la possibilitat d'entrar al patrimoni mundial de la Humanitat via aquesta xarxa de fortificacions militars.

 

Per saber-ne més:

Vauban al patrimoni de la UNESCO! Enric Balaguer

Vauban, candidat ideal de la memòria oficial? La Clau

Després de Vauban, cal regraciar el mariscal Von Rundstedt? La Clau

Vauban tranquil·litza els Francesos inquiets. La Clau

Catalunya Nord, indignada perquè l'Estat vol que les fortaleses militars que van servir per reprimir el país siguin Patrimoni de la Humanitat. Tribuna Catalana

Mont-Lluís i Vilafranca de Conflent al Patrimoni Mundial de la UNESCO. Xarxa Net

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid