Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
finançament
Milers de valencians exigeixen "les claus de la caixa"

Toni Infante ha demanat a les institucions valencianes que no els tremoli el pols a l’hora d’exigir a l’estat espanyol un canvi radical de la política econòmica. Cal destacar que molts companys i companyes de lluita d'en Toni Terrones l'han recordat durant la manifestació

11/06/2017 Política

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a València per expressar el seu rebuig als pressupostos generals de l'Estat i per exigir "les claus de la caixa" al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. 

La marxa, que s'ha desenvolupat sota el lema "No als pressupostos, n'hi ha prou d'espoli", ha sortit a les 18 hores des del Parterre i ha conclòs a l'Ajuntament de València, on els actors valencians Pilar Almeria i Ximo Solanos han llegir el manifest. Amb l'actuació del cantautor Pau Alabajos s'ha donat per finalitzada la marxa

La marxa havia estat convocada per la Crida pel Finançament Valencià que compte amb el suport de d'un centenar d'entitats, organitzacions polítiques i sindicals (entre les qual cal destacar Compromís, Podem, Esquerra Unida, ERC, la CUP, Poble Lliure, la Intersindical Valencia, la Plataforma pel Dret a Decidir i Acció Cultural del país Valencià) així com de càrrecs electes de gairebé una cinquantena d’ajuntaments i representants polítics de les institucions valencianes.

Segons els organitzadors, la convocatòria ha aconseguit una participació "digna, malgrat les dificultats que comporta convocar una manifestació al juliol" i han assegurat la seva voluntat de "seguir fent palesa en els propers mesos el descontent", ja que consideren que  "és el principi d'un moviment unitari, plural i transversal, enfront d'un espoli històric".

En declaracions a Vilaweb,  un dels portaveus de la plataforma, Antoni Infante, ha explicat que la mobilització servia per a enviar un missatge contundent al govern espanyol: ‘El poble valencià diu prou a continuar espoliat, infrafinançat i en una situació de marginació.’ Ha demanat a les institucions valencianes que no els tremoli el pols a l’hora d’exigir a l’estat espanyol un canvi radical de la política econòmica.

També ha demanat a la societat civil que sigui conscient que cal mobilitzar-se perquè les reivindicacions siguin ateses. ‘El País Valencià fa molt temps que està fart de suportar polítiques de discriminació que vénen des de Madrid’, ha afegit.

Record a Toni Terrones

Eduard Garcia, company de lluita de Toni Terrones,  hores abans de la manifestació el recordava a la seva pàgina de facebook, ja que se li faria extrany no compartir aquesta mobilització amb el Toni com en altres ocasions i escrivia "En les reunions sempre intentava posar-me prop del nostre benvolgut Toni per aprendre d'ell, qui anava a dir que hauríem d'acomiadar-nos tan prompte.

Tot i que ja no tinguem la seua presència física, jo sempre guardaré al meu cor les seues ensenyances, les seues paraules, el seu consell i tot el que va fer per mi, per la meua família i per la meua germana Teresa, ja que no cal dir que ajudar la meua germana és més que ajudar-me a mi.

Demà estaré trist per ser la primera "mani" sense tu Toni, però content d'acostar-nos un poc més a la societat i el País que tu volies. Agrair a gent com el Toni Infante i el Xuso i la resta de companys i companyes que sempre han comptat amb mi, a qui si he fallat alguna volta espere que sàpiguen diculpar-me. Molta força a Mayca, Alfons i Enric. "Bon viatge als guerrers que al seu Poble són fidels".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid