Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
finançament
Repartiment simbòlic de bitllets de 100€ per convocar la manifestació per un millor finançament per al País Valencià

«Estem ací perquè volem un futur de benestar i de llibertat per a la societat valenciana»

31/05/2017 Política

La Crida pel Finançament ha repartit simbòlicament bitllets de 100 euros en facsímil  al Mercat Central de València per convocar a la manifestació del pròxim 10 de juny sota el lema 'Volem les claus de la caixa'.

Segons Ara.cat País València, Antoni Infante, coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir, una de les entitats convocants, ha explicat que la iniciativa té un objectiu " pedagògic": "Només si la ciutadania surt al carrer i reivindica la gestió dels nostres recursos, les institucions tindran la força necessària per poder exigir-los", ha dit.

Infante ha assegurat que la manifestació pretén conscienciar el poble valencià sobre la seva dignitat i remarcar que durant molts anys els valencians han estat " enganyats o autoenganyats". "Crèiem que vivíem en una societat feliç, al Levante feliç, i de sobte ens hem adonat que el nostre nivell de pobresa ha estat creixent", ha afegit.

En aquest sentit, el coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir, ha criticat que el País Valencià malgrat que és "una comunitat pobra encara subvencioni altres territoris que estan per sobre de la mitjana".

«Estem ací perquè volem un futur de benestar i de llibertat per a la societat valenciana»

 En només 48 hores, la Crida pel Finançament Valencià va aconseguir més de 500 suports a través de la pàgina web. En cinc dies es van recollir més de 1.200. Tothom pot adherir-se, col·lectius i persones a títol individual. A més de les personalitats destacades anteriorment, també donen suport a la Crida els diputats de Podem a Les Corts Antonio Estañ, Fabiola Meco, Daniel Geffner, Sandra Mínguez o la diputada a Madrid Àngela Ballester. En la llista també figuren el portaveu del BLOC Rafa Carbonell, el coordinadors d’Esquerra Unida del País Valencià David Rodríguez i Rosa Albert, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià Josep Barberà o el sociòleg i membre de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació Rafa Xambó. Tanmateix, desenes de càrrecs electes dels ajuntaments valencians s'han adherit al manifest, on destaquen regidories d'arreu del territori, com Gandia, Cocentaina, Benissa, Alfafar, Bellreguard, Caudiel, la Vall D’Uixó, Benlloch, Benicarló, Alcúdia de Crispins, Alaquàs o Petrer.

Coneguts membres de la societat civil com l'historiador Vicent Baydal, el sociolingüista Avel·lí Flors, o l'extreballadora de Canal 9 Amàlia Garrigós també s’hi han adherit.

 La mobilització tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de juny a les 18 hores des del Parterre, València. L'organització espera que siga un èxit i anima a tots els ciutadans a participar-hi activament.

Per signar el manifest, clicar en el següent enllaç:

http://www.cridapelfinançament.com/p/adhereix-te-al-manifest.html

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid