Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#25anysOperacióGarzón
Els represaliats a les detencions de 1992 fan públic el manifest "Memòria i fermesa per la llibertat"

Avui que fa 25 anys de les detencions de l'Operació Garzón vint-i-cint dels represaliats detinguts i perseguits durant aquell estiu ha fet públilc un manifest en que refermen les conviccions independentistes

29/06/2017 Drets i Llibertats

"Memòria i fermesa per la llibertat" els independentistes represaliats recorden aquelles detencions, justament en el dia en què es van iniciar les detencions fa 25 anys i justament el dia en què el Parlament de la CAC aprova l'anul·lació de la legalitat imposada per la dictadura feixista de Francisco Franco.

El manifest ha estat difós a través del compte de Twitter @elsCSPC i amb el hastag.

En aquest sentit, el President de la Generalitat de la CAC ha piulat aquest matí un comentari sobre la notícia dels 25 anys les detencions de 1992 publicada a Vilaweb.cat, en què posa de manifest les vulneracions de drets humans comeses per l'Estat durant les darreres dècades: "Quan us parlin dels 40 anys, quan us esmentin el "dentro de la ley", recordeu aquest testimoni. I Martín Villa. I les clavegueres."

MEMÒRIA I FERMESA PER LA LLIBERTAT

Enguany es commemora el 25è aniversari de l’Operació Garzón, promoguda per l’Estat espanyol contra l’independentisme amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona. Aquesta operació repressiva, que es va saldar amb desenes de detencions, empresonaments i tortures, va posar de manifest amb gran cruesa el caràcter antidemocràtic i autoritari d’un Estat espanyol heretat del franquisme. Aquell 1992, com tantes vegades abans i després, vam fer-nos conscients que la lluita genera repressió, però que aquesta repressió genera la solidaritat que ens permet avançar i fer-nos forts.

Així, totes les lluites dels darrers cinquanta anys han servit per a reforçar el compromís popular amb la justícia i amb la llibertat. Arreu dels Països Catalans som moltes les persones que, aplegades en moviments polítics i socials, hem lluitat per la igualtat i en contra de les discriminacions, per l’accés als drets socials, per la llengua i la cultura, en defensa del territori, o contra qualsevol mena d’opressió i de marginació, entre tantes altres causes dignes i justes que hem defensat colze a colze.

 Avui, després de totes aquestes dècades de lluita i repressió, el procés polític que viu el poble català ens ofereix l’oportunitat històrica de crear la República Catalana Independent. Tenim, doncs, una ocasió immillorable per a convertir en realitat la societat plena per la qual sempre hem treballat i batallat: una República democràtica, justa socialment, defensora dels moviments populars i respectuosa amb la consciència crítica, amb una llibertat d'opinió plena i sense l’ofec de cap censura directa o indirecta, i construïda des de la justícia social i la solidaritat entre totes les persones i entre tots els pobles.

Per això, el moment polític actual requerirà del conjunt del poble català que prenguem consciència de les característiques que pot tenir la confrontació amb l’Estat espanyol en els propers mesos. L’Estat no dubtarà a utilitzar tots els recursos al seu abast, i en aquestes circumstàncies la mobilització popular massiva i persistent serà del tot  transcendental. És una situació que demanarà de tothom molta valentia i determinació. I volem fer arribar arreu un missatge clar sobre el valor que té la lluita tenaç i la solidaritat més ferma.

Totes les persones que signem aquest escrit som plenament conscients que no estem parlant de situacions insalvables ni d’objectius impossibles perquè per experiència pròpia (viscuda o solidària) sabem que la lluita contra la repressió, fonamentada en la solidaritat i la unitat en l’acció, són elements fonamentals de les lluites populars, són el caliu que ens dóna empenta i que ens ha permès, dia rere dia, anar més enllà.

Per la lluita d’ara i la lluita de sempre. Per la fermesa i la solidaritat del poble català en marxa. Visca la Terra!

 

 Catalunya, Països Catalans, juny-setembre de 2017

 Sigants:

Pep Musté

Marcel Dalmau

Toni Infante

Oriol Martí

Jordi Bardina

Francesc Xavier Tolosana

Francesc Puy

Joan Rocamora

Vicent Conca

Ramon Piqué

Eduard Pomar

David Martínez

Esteve Comellas

Teresa Mas

Eduard López

Guillem de Pallejà

Josep Poveda

Carles Bonaventura

Vicent Coll Pitarch

Geroni Salvador

Ramon López

Xavier Ros

Xavi Puigdemont

Xavier Alemany

Ester Rocabayera

Carles Benítez

Carles Castellanos

Valora
Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid