Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els Mossos desallotgen centenars d'estudiants acampats davant la Secretaria d'Universitat i Recerca de Barcelona

Durant l'acció policial n'hi han hagut moments de tensió, diverses càrregues i han identificat una vintena d'estudiants.

12/05/2017 Drets i Llibertats

Gairebé uns 200 estudiants han acampat aquesta nit durant davant la Secretaria d’Universitats, a la Via Laietana de Barcelona per exigir que s'apliquessin les seves demandes de la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació de preus de màster i de grau.

L'acampada s'ha produit en mig de la manifestació que hi havia convocada per avui a les 18:30 de la tarda on ha participat un miler. La intenció de l'acció de bellugar-se i ocupar l'espai fins que no se'ls assegures que aquestes dues demandes estiguessin contemplades en el Decret de Preus que s'ha d'aprovar d'aquí unes setmanes, segons un comunicat del Sindicat d'Esrudiants dels Països Catalans (SEPC), on també s'ha argumentava que els motius d'aquesta plantada: "La no aplicació de les nostres demandes que, recordem, estan aprovades pel Parlament i la repressió viscuda aquesta setmana amb 3 detencions i 5 citades a declarar.

A primera hora de la matinada, els Mossos han desallotjat amb diverses càrregues l'acampada. Hi ha hagut moments de tensió. Alguns dels estudiants han estat durament colpejats per la policia que ha identificat una vintena d'estudiants. Tot plegat s'ha seguit en directe amb piulades al twitter, sota l'etiquetes #Proutaxesabusives i #Abaixemlestaxes.

Vaga estudiantil

L'acamapada davant la Secretaria d’Universitats ha estat la culmuninació de dues jornades de vaga a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i una a  altres centres universitaris com la Universitat de Barcelona (UB).  

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid