Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
per la ruptura
Drets, entre els impulsors del manifest de juristes que defensa que el referèndum és constitucional

Més de cinc-cents juristes han signat un manifest a favor del dret de la ciutadania de Catalunya a celebrar un referèndum per decidir el seu futur polític

23/03/2017 Política

El manifest titulat “El Dret per la convivència”, impulsat per Drets juntament amb altres entitats com el Col·lectiu Praga i professionals del Dret, ja ha aconseguit l’adhesió de més de cinc-cents juristes de procedències ben diverses: professors d’universitat, advocats, procuradors, notaris, registradors i lletrats de diferents administracions.

El manifest defensa el dret dels ciutadans catalans a celebrar un referèndum per decidir el seu futur polític, i argumenta que el referèndum és plenament constitucional, ja que el propi marc constitucional empara que els ciutadans puguin proposar canvis substancials en l’organització política i territorial i ofereix instruments per canalitzar aquesta aspiració democràtica, com és un referèndum.

A més, els juristes consideren que el Dret és un instrument que ha d’estar al servei de la ciutadania i de la convivència i que ha de servir per facilitar la resolució de conflictes, no per crear-ne. A més, remarquen que, justament, el Dret és l’instrument que històricament ha defensat les evolucions de totes les societats, observant-les i escoltant-les.

És la primera vegada que més de cinc-cents juristes s’uneixen per fer una declaració d’aquestes característiques. Entre els impulsors i primers signants del manifest destaquen els advocats de Drets Sergi Blázquez, Marc Marsal, Eva Labarta, Agustí Carles i Ramon Estebe.

Drets

L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La nació catalana, singularitat històrica
  10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid