Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Nou festival de cinema basc Zinemaldia.Cat

Noms reconeguts com Juanma Bajo Ulloa, Helena Taberna, Koldo Serra, Julio Medem, Imanol Uribe o Gracia Querejeta seran protagonistes a la dotzena edició de Zinemaldia.Cat, el festival de cinema basc de Catalunya que cada any organitza el Centre Cultural Euskal Etxea

25/02/2017 Cultura

Enguany se celebra el nou festival de cinema basc Zinemaldia.Cat. El certamen que porta a Catalunya el millor cinema i més actual realitzat al País Basc (Euskal Herria) compta amb el suport públic català, un públic que creix en nombre i heterogeneïtat, segons ha valorat els organitzadors d'aquest esdeveniment cultural que realitza les projeccions als Cinemes Girona de Barcelona i amb l'entitat Euskal Etxea de Barcelona com organitzadora del certamen.

El certamen, que ja forma part de Catalunya Film Festivals, va néixer fa 12 anys amb la intenció de trencar tòpics: "el cinema que es fa a Euskal Herria no és de bascos per a bascos, si no que vol i sap arribar a tots els racons del món."

10 pel·lícules a concurs

La programació de les seccions oficials d’enguany consta de 10 pel·lícules, gran part, estrenes a Catalunya i que, en alguns casos només s’han vist al Festival de Cinema de Donostia. Totes elles es podran veure als Cinemes Girona de la capital. Entre aquestes hi ha produccions destacades com Gernika, Igelak o Rockanrollers i d’altres que sorprendran el públic com Pedaló o Voces de Papel.

Jurat català i Txapeles d’Or

Les 10 pel·lícules a concurs (6 documentals i 4 pel·lícules de ficció) disputen les desitjades Txapeles d’Or, els guardons amb dotació econòmica del festival. Són la Txapela d’Or-Euskadi Basque Country a la millor pel·lícula de Ficció, la Txapela d’Or-Euskadi Basque Country a la millor pel·lícula Documental i el Premi Txapela d’Or-Azkue Fundazioa a la millor pel·lícula en euskara.

L’encarregat de prendre la difícil decisió serà el jurat format, com sempre, per persones destacades del món del cinema català, com l’actor Biel Duran, l’actriu Betsy Túrnez; el periodista i crític de cinema, Toni Vall; el director Dani de la Orden i la responsable de la productora I+G Stop Motion, Anna Solanas.

Segons indiquen els organitzadors "El fet de que el cinema basc s'hagi consolidat i que la indústria cada vegada tingui més pes facilita que Zinemaldia.Cat pugui oferir una programació amb més qualitat any rere any. Cada projecció compta amb directors, actors o productors de renom que atorguen un plus als col·loquis. Aquests darrers són, precisament,  un dels punts forts del festival, ja que possibiliten la interacció directa entre els responsables de les pel·lícules i el públic. De la mateixa manera, el fet de que els col·loquis estiguin moderats per reconeguts periodistes i experts catalans en cinema fa que el pont cultural entre Euskal Herria i Catalunya s'enforteixi. D’una banda, obre la possibilitat a força pel·lícules (i als seus realitzadors) de ser projectades en territori català. De l’altra, fa que periodistes i experts en cinema coneguin les noves propostes que ofereix cinema basc."

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  7. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  8. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
  9. La Maternitat d’Elna
  10. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid