Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecentage
L'Euskal Etxea impulsa una iniciativa a TotSuma per fer possible Zinemaldia.cat

El renovat festival de cinema basc de Barcelona des del 13 al 22 de febrer

13/01/2014 Cultura
Zinemaldia.cat Zinemaldia.cat

El Centre Cultural Euskal Etxea té com a principal objectiu donar a conèixer i difondre la cultura basca a Catalunya. Fa més de més de vuit anys que l'Euskal Etxea organitza la mostra de cinema basc i enguany ha decidit fer un pas endavant i convertir aquesta mostra en un Festival i arribar a les sales de cinema de la ciutat de Barcelona, ciutat que acull festivals de temàtiques diverses i d'arreu del món, però que encara no té un Festival de Cinema Basc. Aquest Zinemaldia.cat vol omplir aquest buit amb l'ajuda de tothom. Per a aquest motiu, enguany han decidit impulsar una iniciativa de micromecenatge amb Tot Suma i fer realitat un certamen de pel·lícula.

Des del 13 al 22 de febrer, volen convertir Barcelona en la capital del cinema basc. Oferir a l'espectador català una finestra oberta al món cultural i cinematogràfic basc, una oportunitat única per conèixer el que es fa a Euskal Herria. El salt a les sales de cinema de Barcelona és un pas important, costós, però  convençuts que donarà més i millor visibilitat al cinema basc a Catalunya.

Seccions de  Zinemaldia.cat

El Zinemaldia.cat comptarà amb una Secció Oficial a concurs, on les pel·lícules competiren entre sí per guanyar la Txapela d'Or. L'idea és que el Zinemaldia.cat es converteixi amb l'ajuda de tots i totes en el Festival de Cinema Basc més important fora d'Euskal Herria. Per decidir el film guanyador el jurat estarà integrament format per destacades persones lligades al món cultural i cinematogràfic català.

I per finalitzar, també hi haurà una secció dedicada als millors curtmetratges bascos, la Secció Kimuak, on podrem conèixer als creadors més joves i premiats del mon del curtmetratge basc, amb noms com Borja Cobeaga, Raul de la Fuente, Asier Altuna o Izibeñe Oñederra.

El projecte necessita finançament per tirar endavant i els diners aconseguits es faran servir per pagar el lloguer de les sales de cinema, viatges i allotjaments del convidats, i per poder fer front als drets d'emissió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid