Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cinema
'Amama', 'Jai Alai Blues' i 'Gure Sorlekuaren Bila' guanyadores de les Txapeles d'Or de Zinemaldia.Cat

El jurat ha volgut fer una menció especial a un altre film de ficció, 'Pikadero'

21/02/2016 Comunicació
Aquest diumenge a la nit Amama ha sumat un altre reconeixement. El film dirigit per Asier Altuna s'ha endut la Txapela d'Or a la Millor Pel·lícula de Ficció del festival Zinemaldia.Cat. La pel·lícula ha estat present al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià on ha estat reconeguda amb el premi Irizar. El jurat ha considerat que mereixia el guardó "per aconseguir, a través del simbolisme, poesia i estètica, una introspecció del ànima del poble basc, elogiant tant a la tradició com el progrés".

Una altra pel·lícula de ficció, Pikadero (de Ben Sharrock) ha rebut una menció especialdel jurat "per l'apropament a la realitat dels joves espanyols en temps de crisi amb comicitat, humor i tendresa cap els personatges i una original posada en escena".

Pel que fa als documentals, el guanyador ha estat Jai Alai Blues, de Gorka Bilbao. El film ha estat guardonat "per omplir un buit en la investigació de la història recent tant dels bascos com dels nord-americans; per escollir un tema tan poc conegut, i per barrejar, amb habilitat, sentit de l'espectacle i equilibri, els materials antics i les gravacions modernes".

Finalment, Gure Sorlekuaren Bila, el documental projectat aquest diumenge abans de la cloenda, ha merescut la Txapela d'Or a la Millor Pel·lícula en Euskara "per aconseguir retratar la recerca de la identitat basca a partir d'una aventura cinematogràfica honesta, titànica i amb molt sentit de l'humor".
El jurat del certamen ha estat format per Pere Vall (Fotogramas), Patrícia Bonet (Catalan Films), Agustí Argelich (Filmets), Miki Esparbé (actor) i Melina Matthews (actriu).

Les Txapeles d'Or s'han atorgat en la cerimònia de cloenda de les seccions oficials de Zinemaldia.Cat que s'ha fet als Cinemes Girona.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid