Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP denuncia maniobres militars de l’exèrcit espanyol a Canet d’Adri

Considera una «provocació» la presència de soldats armats al costat d’habitatges de la zona

29/11/2016 Política

La Candidatura d’Unitat Popular ha denunciat que durant els últims dies, diferents efectius de l’Exèrcit espanyol han estat fent maniobres militars a la zona de Canet d’Adri. Concretament, les pràctiques militars es van iniciar el dissabte 26 de novembre i es van allargar fins dilluns 28 a la zona de les Serres de Canet d’Adri.


Segons ha pogut saber la CUP, cap Ajuntament de la zona va ser avisat de les intencions de l’Exèrcit espanyol, fet que va provocar més d’un ensurt entre la població de la zona al veure com militars armats amb fusells feien pràctiques militars al costat dels seus habitatges.


Per la CUP, aquest tipus de maniobres «són una provocació en tota regla» i ha demanat als estaments militars que deixin de fer actuacions d’aquest tipus en poblacions catalanes: «si volen jugar a guerres, que vagin a jugar a casa seva».

Restes de munició a l’Albera


Coincidint amb les operacions de Canet d’Adri, uns veïns de la Serra de l’Albera han fet arribar unes fotografies a la CUP on es poden comprovar la presència d’una gran quantitat de casquets de bales i armament real sense detonar en zones públiques de pas.


Cal recordar que el setembre passat, la Diputació de Girona va aprovar una moció presentada per la CUP on s’instava a l’exèrcit espanyol a posar fi a les pràctiques militars que realitza periòdicament a les comarques gironines.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid