Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
La CUP denuncia les maniobres per imposar les retallades a l’Hospital de Reus
14/07/2013 Salut
David Vidal regidor per la CUP a Reus El regidor de la CUP a Reus David Vidal en roda de premsa | Autor: CUP

La CUP a Reus  ha pogut assabentar-se a través dels treballadors i treballadores de l’Hospital, ja que el gerent i la presidenta del Consell d’Administració no estan oferint cap tipus d’informació sobre el procés, que la patronal de l’Hospital està coaccionant i amenaçant als representants sindicals més crítics amb el procés de negociació del nou conveni. La CUP considera que “aquesta caça de bruixes pretén silenciar i dividir els i les representants dels professionals per imposar un conveni fet a la seva mida”.

Des de la CUP de Reus, qualifiquen d’intolerables “les maniobres que estan realitzant la direcció i els responsables polítics de l’Hospital”, les quals reafirmen a la candidatura, en considerar “que la patronal no té cap mena d’interès en negociar un nou conveni amb el col·lectiu de treballadors i treballadores de l’Hospital, sinó que pretén imposar les retallades que facilitin a la direcció quadrar els pressupostos dels propers exercicis”.


En relació a les coaccions que han rebut representants sindicals de l’Hospital per part de la direcció de l’empresa, arrel d’uns suposats cartells on s’explicava els sous dels alts directius del centre, la CUP demana “saber qui ha denunciat aquesta acció i recorda que ja fa més de dos anys que vam demanar en el primer Consell d’Administració d’INNOVA que se fessin públics els sous dels directius de totes les empreses municipals, o que almenys, ens els fessin arribar si entrava en contradicció amb la llei de protecció de dades”.

Dos anys i dos mesos després, la Candidatura continua esperant aquesta informació, quan els diners amb que es paguen aquests sous són públics. En aquest sentit, la CUP exigeix de nou al Sr. Benet –gerent interí de Sagessa- i a la presidenta del Consell d’Administració, Sra. Gomis, que facin públics els sous dels càrrecs directius de l’Hospital, “i que s’acabi d’una vegada amb l’opacitat d’INNOVA en relació als sous dels alts directius i amb la vulneració dels drets dels consellers i conselleres”.
Vidal també denuncia que, “la gerència i els consellers i conselleres del govern municipal no ens estan oferint cap tipus d’informació sobre l’evolució del procés de negociació del nou conveni i només disposem de la informació que ens ofereix el comitè d’empresa”. A més, destaca, que “tres consellers hem demanat a la presidència que es convoqui un Consell d’Administració extraordinari perquè se’ns informi sobre el procés i la presidència ni ens ha respòs els correus que se li han enviat”.

Davant d’aquesta situació, la Candidatura d’Unitat Popular considera que “si el Consell d’Administració del Grup Salut d’INNOVA no és un espai que serveixi per poder participar en aquest procés de negociació, utilitzarem aquells espais que considerem que siguin útils, per tal de defensar un sistema sanitari públic i de qualitat”. Per últim, la CUP s’adhereix a les mobilitzacions que estan duent a terme els treballadors i treballadores de l’hospital, amb el lema “salvem el conveni!”.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid