Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
La CUP rebutja les maniobres militars de l'OTAN a la illa de Menorca

La formació independentista exigeix al Consell insular a no autoritzar ni permetre cap més maniobra militar a l'illa.

15/05/2014 Drets i Llibertats
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP)ha fet públic el seu rebuig a les maniobres militars que l'OTAN està duent a terme a l'illa de Menorca des del passat 6 de maig. En el marc de l'operació anomenada “Jaguar 14” s'han desplegat més de 1.400 efectius militars sobre l'illa, aixi com, la presència del vaixell de la marina nord-americana “USS Mount Whitney”, que ha estat operant en les guerres imperialistes contra el poble de l'Afganistan i Líbia, entre altres. Aquestes maniobres formen part del Cos de Desplegament Ràpid de la OTAN de la base de Bétera, al País Valencià.

A més se solidaritza  amb els menorquins i menorquines, que han de veure com els exèrcits campen impunement per l'illa degradant la imatge de Menorca aixi com militaritzant un territori declarat reserva de la biosfera per la UNESCO des del 8 d'octubre de l'any 1993.

La formació manifesta que "una vegada més els Països Catalans són el terreny de preparació militar dels exèrcits amb el vist i plau del Govern Espanyol. Aquestes maniobres són el darrer exemple de l'ocupació militar que viu el nostre país, ja que en cap cas tenen l'aprovació de la població i suposen un risc pel territori i a les persones que hi viuen".

En aquesta línia fa una crida a la desobediència i a la mobilització popular per mostrar el rebuig ferm a la militarització del territori, i exigim al Consell insular de Menorca a no autoritzar ni permetre cap més maniobra militar a l'illa, aixi com als Governs autonòmics i departamentals de la resta de la nació a oposar-se fermament a la militarització en tot l'àmbit dels Països Catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid