Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homofòbia
Cerdanyola, Badalona i Dènia contra els recents crims homofòbics i masclistes a Orlando i a Catalunya

Diversos ajuntaments catalans, dels quals destaquem Cerdanyola i Badalona, juntament amb poblacions valencianes com Dènia, s'han sumat al rebui contra l'assassinat homòfob d'Orlando i el crim masclista de Badalona. En aquesta ciutat, per altra banda, una parella de dones del barri d'Artigues va ser agredida dijous; durant l'agressió van rebre insults per la seva condició de lesbianes

13/06/2016 Gènere

L’ajuntament de Cerdanyola s'ha sumat a la concentració convocada aquesta tarda per la Plataforma LGTBI, a les 20 hores, a la Plaça Sant Jaume, en la què hi participaran les entitats LGTBI d’arreu de Catalunya, la societat civil i representants de les diverses institucions del país. A través d'una nota el govern local format per CxC, ERC i CDC han expressat "el seu condol, rebuig i condemna pel darrer assassinat d’una dona a Badalona a causa d'un acte de violència masclista. També es vol expressar una radical condemna de l’atemptat patit per la comunitat LGTB a Orlando, el més brutal de la història recent."

Per altra banda l'ajuntament de Dénia ha convocat aquest migdia un minut de silenci per les víctimes de la matança en un club nocturn d'Orlando perpetrada en la matinada d'ahir diumenge, en la qual 50 persones van perdre la vida i altres 53 van resultar ferides.

Badalona, un altre crim masclista, i nova agressió homòfoba

L'Ajuntament de Badalona (Barcelona) ha decretat dos dies de dol oficial per l'assassinat aquest dissabte d'una veïna de la ciutata mans de la seva parella. A les 12 hores s'ha realitzat un minut de silenci davant de tots els edificis municipals i les banderes onejaran a mitja asta durant els dos dies de dol.

L'ajuntament ha anunciat que s'ha convocat un ple extraordinari per aprovar una moció de rebuig, després del qual hi haurà una concentració de condemna a les 19 hores a la plaça de la Vila de Badalona. El govern municipal ha expressat el seu màxim rebuig a la violència masclista, i s'ha compromès a combatre-la juntament amb "organitzacions de dones i feministes, i amb tots els agents socials i polítics."

Agressió a una parella de dones a Badalona

També a Badalona una parella de dones del barri d'Artigues va ser agredida dijous a la nit a les portes d'un bar del carrer Balmes. L'agressió va ser portada a terme a la vegada que les insultaven per la seva condició sexual.

ElPunt/AVUI explica que els fets es van iniciar quan els agressors, un grup de quatre, van recriminar als joves que fessin ús del seu cotxe per col·locar-hi gots i plats. Després de la recriminació els quatre homes van començar a insultar-les i a agredir-les, amb diversos cops de peu contra una d'elles mentre era a terra. Les dues dones van ser traslladades en ambulància a un hospital, on els van diagnosticar diverses lesions de caràcter lleu.

L'agressió va estar acompanyada d'insults homofòbs com “Bollera”, “et menjaràs la meva pixa” o “no tens tetes."

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid