Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homofòbia
Besada col·lectiva per protestar contra la discriminacó homòfoba

Com a protesta contra l'acte de discriminació de la cafeteria "Store Café " es realitza convocatòria través de les xarxes socials per a una besada general del col·lectiu LGTB al barri de Gràcia per al proper dia 15 d'abril

08/04/2015 Gènere
La besada de protesta es portarà a terme després de la denúncia contra la cafeteria "Store Café " que es troba al carrer Travessera de Dalt de Barcelona, i el cas de discriminació per raó d'orientació sexual envers dues dones. Fa pocs dies es va impedir d'accés a una persona, "d'una manera intencionada, a un estableiment obert al public per rao d'orientacio sexuali també per possible discriminacio en el dret d'admissió." L'Observatori contra l'Homofòbia va presentar una denúncia davant el Departament de Benestar Social de la Generalitat i davant l'Ajuntament de Barcelona contra el propietari del local.

Convocatòria de besada en senyal de protesta

El Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i l'Observatori contra l'Homofòbia han anunciat a través de les xarxes socials la convocatòria d'una besada general del col·lectiu LGTB al barri de Gràcia per al proper dia 15 d'abril.

Aquests col·lectius recorden que aquest tipus d'incidents homòfobs se segueixen produint al nostre país "amb més freqüència del que es podria esperar."

Reprovació i expulsió del local per mostrar-se afecte entre dones

La parella de dones de 48 anys va denunciar el tracte discriminatori que va patir el passat dia 25 a la cafeteria Store Cafè de Barcelona, després que un dels responsables de l'establiment els reprovés que s'estiguessin besant i els demanés que abandonessin el local i no hi tornessin.

Segons consta en la denúncia, la parella s'estava acomiadant abans de dirigir-se als seus respectius treballs quan un empleat del local va recriminar a la parella que estiguessin besant en públic en considerar "inadequat" en aquest lloc ia aquestes hores. Les denunciants assenyalen que, per justificar el seu comportament, el responsable del bar els va dir que havien rebut queixes d'altres clients per presenciar aquestes mostres d'afecte i que per això els ingressos del negoci s'havien reduït en els últims mesos.

Aquest cas suposa la primera denúncia d'un cas de discriminació homòfoba a la ciutat de Barcelona des que el passat mes d'octubre el Parlament català aprovés la llei contra la LGTBfòbia, que persegueix l'objectiu de "desenvolupar i garantir els drets del col·lectiu LGTB i evitar situacions de discriminació i violència cap a aquest col·lectiu, conegudes socialment com homofòbia, lesbofòbia i transfòbia."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid