Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
homofòbia
Vist per a sentència un judici d'agressió homòfoba a Girona
08/05/2015 Gènere

Ahir es va fer el judici a Girona per agressió homòfoba que es va produir el 20 de desembre de 2014, a la ciutat de Girona.

En el judici la víctima va explicar les agressions verbals i físiques que va patir. Amb insults de “maricon de merda et vaig a matar” va començar una agressió que va continuar amb cops de puny i cops de peu.

Mentre que el ministeri fiscal va veure provat una falta de lesions segons l’article 617, l’advocat del denunciant demanava també l’agreujant en aplicació de l’article 22, apartat 4,- (4.ª Cometer el delito por motivos racistas, antisemitas u otra clase de discriminación referente a la ideología, religión o creencias de la víctima, la etnia, raza o nación a la que pertenezca, su sexo, orientación o identidad sexual, la enfermedad que padezca o su discapacidad.).

En el judici van ser presents en Jordi Mota, Vicepresident del Consell Municipal LGTB de Girona, i Pau Gàlvez com a observador del OCH, que van valorar la necessitat de que s’implementi la Llei contra l’Homofòbia per a poder protegir i acompanyar a la víctima de forma adient; tal i com com va demanar el mateix advocat Benet Salellas en les seves conclusions. Tot i que la llei es d’àmbit administratiu; el seus articles 11, deure d’intervenció, 18, Ordre públic i privació de llibertat, apartat f, article 27, Dret a una protecció integral, real i efectiva i article 29, Dret a l’atenció i a l’assistència jurídica són perfectament aplicables en els casos d’agressions, com el de Girona.

Els dos representants van lamentar la manca d’assistència d’algun representant de l’Ajuntament per confirmar el seu suport a la víctima davant d’uns fets tan greus com són una agressió per discriminació homòfoba a la ciutat de Girona. Al judici tambe hi va ser present en Lluc Salellas com a representant de la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid