Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència homòfoba
Agressió homòfoba contra una transexual a València

L'agressió es va produir el 28J, el Dia de l'allibermaent LGTB. El Casal Lambda de València ha convocat una concentració de protesta demà 1 de juliol, a la plaça de l’Ajuntament de València.

30/06/2014 Drets i Llibertats

L'agressió es va produir el passat dissabte 28 a les 4:30 de la matinada a la Ciutat de València, i la víctima va ser una  transsexual. Va ser salvatgement agredida per dos homes. Els agressors la van increpar des del cotxe amb insults trànsfobs, per posteriorment agafar-la del braç i arrossegar-la des del vehicle en marxa, durant gairebé 20 metres, per la calçada.

Precisament aquesta agressió es va produir el 28J, el Dia de l'allibermaent LGTB, un dia en què es va realitzar a València la manifestació amb una 'performance' on ha escenificat els diferents tipus de violència que pateixen les persones LGTB a tot el món.

Està viva de miracle

La transexual, de no M.C., ha explicat els fets: "M'acabava d'acomiadar d'unes amigues amb les que havia passat la nit quan al meu costat van parar dos joves d'uns 25 anys pujats en un cotxe i després dir-me diverses estupideses em van preguntar si jo era un home". Quan M.C. es va acostar a la finestreta del conductor "el noi que m'havia increpat em va agafar del braç i va accelerar el vehicle, portant arrossegant durant gairebé 20 metres."

La víctima assenyala que està "viva de miracle", ja que podria haver caigut sota les rodes del cotxe o trencar-se el coll amb la caiguda. Quan l'agressor va deixar anar a la dona, ella va caure a terra mentre el cotxe es donava a la fuga, de manera que no va tenir temps de veure la matrícula del vehicle. Pocs minuts després va parar una patrulla de policia perquè la socorreguessin i aquests van trucar a una ambulància que la va traslladar a l'Hospital La Fe de València, on el van tractar les ferides: un tall de 4 centímetres en un colze i les cremades produïdes a coll i braços pel fregament amb l'asfalt.

Denúncia pública i concentració de protesta

Un cop coneguda la notícia d'aquesta agressió homofòbica, el Casal Lambda de València ha denunciat "Aquest aberrant atac és una mostra més de la violència que el sistema patriarcal, i per extensió, trànsfob, exerceix cap a les persones trans. I de com els agressors i maltractadors, emparats en la imperant cultura masclista i LGTBfòbica, poden lliurement violentar mentre nosaltres hem de mesurar cada pas que donem perquè ens va en això la nostra integritat física, psicològica, o fins i tot la vida en alguns casos."

Sobre aquest tipus d’agressions també han destacat que "la gent que les produeix campa amb total impunitat i que no hi ha prou mitjans de prevenció i els que hi ha són ineficaços, o així es demostren quan ocorren fets com el relatat a continuació."

En suport amb la transexual agredida i com a resposta i repulsa a aquesta nova mostra de violència homòfoba, el Casal Lambda de València conjuntament amb altres col·lectius han convocat una concentració de protests per aquesta agressió que tindrà lloc demà dimarts 1 de juliol, a les 19’30, a la plaça de l’Ajuntament de València.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid