Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Estat Islàmic s'atribueix responsabilitat de la matança d'Orlando

Amaq, l'agència de notícies vinculada a l'Estat Islàmic, ha assegurat que el tiroteig, que va deixar 50 morts, va ser realitzat "per un combatent d'Estat Islàmic".

12/06/2016 Internacional

L'agència de notícies vinculada a l'Estat Islàmic Amaq ha afirmat avui que el grup militant islamista era responsable de la massacre en un club nocturn Pulse a Orlando (Florida, E.U.A.) en què van morir almenys 50 persones. "L'atac armat contra un club nocturn gai a la ciutat d'Orlando a l'estat de Florida, que va deixar més de 100 morts o ferits, va ser realitzat per un combatent d'Estat Islàmic", va assegurar Amaq.


Un home armat va matar 50 persones i en va ferir 53 en un club nocturn gai de Orlando durant la matinada de dissabte a diumenge. L'atacant va ser identificat com Omar S. Mateen i hauria promès lleialtat a l'Estat Islàmic, segons un congressista demòcrata. No obstant això, funcionaris van advertir que encara no comptaven amb evidència immediata de cap connexió directa amb Estat Islàmic.


L'atac armat, segons la xifra de morts lliurada als periodistes per l'alcalde d'Orlando, Buddy Dyer, seria encara més mortal que la massacre de 2007 a la Universitat Tecnològica de Virgínia, que va acabar amb 32 morts. Si es confirma que va ser un acte de l'Estat Islàmic seria l'atemptat amb major nombre de morts en sòl nord-americà des dels atacs de l'11 de setembre de 2011, en què van morir prop de 3.000 persones.


Un oficial de la policia que treballava com a guàrdia de seguretat a l'interior de la discoteca, que funciona al centre d'Orlando des de 2004, va intercanviar trets amb el sospitós a les dues de la matinada, va dir la policia. "Tothon ha de  sortir corrents", va escriure el gerent del club a Facebook quan encara ocorrien els fets.


Ràpidament es va produir una situació amb ostatges i tres hores més tard va entrar al local un esquadró policial que va abatre mortalment a l'atacant. No estava clar en quin moment l'home armat va disparar a les víctimes.
El sospitós portava un rifle d'assalt i una pistola, va dir l'agutzil del comtat d'Orange, Jerry Demings, a més d'un "dispositiu" no identificat, segons va comentar més d'hora el cap de policia d'Orlando John Mina.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid