Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Control social
Dues persones ha estat jutjades a l'Audiència Nacional espanyola per fer fer piulades d'"enaltiment" d'ETA

L'usuari de Twitter @prakagorriEH i Txomin Mirena Gil Ferrero han estat jutjats avui a l'Audiència Nacional espanyola, raó per la qual han hagut de traslladar-s'hi aquest cap de setmana per declarar davant el jutje del tribunal que persegueix causes polítiques

08/05/2016 Internacional

Erlantz López de Ocáriz (@prakagorriEH) i Txomin Mirena Gil Ferrero han estat jutjats avui l'Audiència Nacional espanyola. Es tracta dels processats per comentaris polítics a la xarxes socials,  missatges que el tribunal especial espanyol considera que "enalteixen el terrorisme."

Txomin Mirena Gil ha estat condemnat avui per desitjar a Facebook el bombardeig del Valle de los Caídos "amb tots els que el defensen dins." Ambdós han acceptat avui la condemna d'un any i mig de presó.

Erlantz López va piular ahir diumenge des de Madrid, amb una fotografia adjunta, el missatge "Madridtik, gabon Euskal Herria!!" Diversos companys han piulat mostres de solidaritat amb el ciutadà basc processat pels comentaris a Twitter.

Ara bé, les detencions també es donar en altres llocs de l'Estat, i en diferents indrets dels Països Catalans.

A Barcelona Alberto CB va ser detingut per la Guàrdia Civil i processat pel mateix tribunal especial el passat mes de juliol de 2015. Va denunciar la persecució que va patir amb un escrit que va publicar Llibertat.cat i en què exposava que "Avui hem estat nosaltres, demà pots ser tu, perquè en aquest país hem arribat a tal situació que ni tan sols es pot expressar la teva ràbia, ni les teves idees enlloc, no es pot opinar, i d'aquí a poc ni pensar."

Els comentaris o imatges d'aquests usuaris de Twitter o Facebook eren posicionaments de simpatia amb accions d'ETA, i  piulades satíriques o paròdiques sobre personatges com Miguel Carrero Blanco o altres responsables del franquisme.

De fet @prakagorriEH és un dels processats de l'anomenada Operació Aranya, amb més de trenta persones perseguides per comentaris a les xarxes socials, i dirigida des del tribunal especial de Madrid i comandada per la Guàrdia Civil.

L'operació Aranya va tenir lloc el l'abril de 2014, i malgrat el suport generalitzat des de les xarxes socials a aquests usuaris, el gran nombre de persones processades o investigades no va originar un important debat polític ni condemna que aturés el processament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid