Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalanofòbia
Denuncien un 100 d'usuaris de Twitter per amenaces als catalans durant la final de la Copa del Rei
23/06/2015 Drets i Llibertats

L'associació Drets, integrada per professionals del dret per defensar la societat catalana de la catalanofòbia, va denunciar ahir un centenar d’usuaris de la xarxa social Twitter per odi amenaces de mort als catalans a la Fiscalia Provincial de Barcelona, perquè els tuits catalanòfobs de la final de la Copa del Rei de futbol no quedin impunes.

La majoria dels tuits denunciats van ser publicats la nit del 6 de juny amb motiu de la final de la Copa del Rei, però la denúncia també recull piulades contra els jugadors Gerard Piqué i Xavi Hernández fetes els dies següents en el context esportiu de celebració de la victòria del Barça.

Els cent usuaris denunciats són autors de cent missatges que contenen amenaces de mort, escarni i odi amb el fil conductor de voler posar bombes a l’estadi designat per a la celebració de la Copa del Rei de futbol d’enguany, amb una clara inducció a la violència i sempre amb el denominador de desitjar la mort a les persones que assisteixen al partit. Els tuits denunciats fan afirmacions com ara “Ojalá una bomba en el partido para estos equipos españoles que juegan la copa del rey y pitan el himno espanyol”, “Una buena bomba en el Camp Nou y todos bien muertos joder” o bé “Pongan una bomba en el Camp Nou y que se mueran todos, me tienen harta”.

Alguns dels tuits contra Gerard Piqué demanen, per exemple, que algú “le pegue un tiro a este catalán de mierda”, i fan afirmacions com “A ver si te ahogas en tu propia sangre! Te sacaria los ojos con y te arrancaria las uñas una a una cerdo“, “Pique se merece tres puñaladas en el pecho y lo sabéis“, o els dirigits a Xavi Hernández contenen expressions com: “Xavi se podría morir el catalán de mierda me importa una polla q se vaya” o “Xavi me cago en tus muertos hijo de puta, ojalá y te mueras que vergüenza que hayas jugado en la selección ESPAÑOLA. Catalán de mierda!!!”.

La denúncia s’ha presentat aquest migdia davant del servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona i argumenta que els fets denunciats poden ser constitutius d’un delicte de provocació a l’odi contra persones o grups per motius referents a la seva ideologia, tipificat a l’article 510.1 del Codi Penal.

La selecció del centenar de tuits s’ha fet a partir de les més de 4.000 captures de pantalla que els internautes van fer arribar a l’associació Drets a través de les pròpies xarxes i del correu electrònic info@drets.cat.

Drets ja va denunciar el passat mes d’abril el mitjà Alerta Digital i el presentador José Armando Robles per haver amenaçat i insultat catalans i bascos amb motiu de la final de la Copa del Rei. Les diligències d’investigació van ser remeses a la Fiscalia Provincial de Màlaga, que encara no s’ha pronunciat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid