x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La policia interroga una twittera per citar Gramsci

Una usuària de Twitter ha estat interrogada per escriure cites del filòsof italià Antonio Gramsci

07/01/2013 Drets i Llibertats

Avui dilluns la Brigada de delictes tecnològics de la policia espanyola ha tornat a interrogar i acusar una twittera (@almu_en_lucha), pels cometaris que aquesta usuària ha fet al Twitter. Anteriorment ja es van donar situacions d'interrogatoris similars per realitzar comentaris polítics dissidents a la xarxa.

Tal i com ha denunciat el web de PrimaveraValenciana, @almu_en_lucha pertany al moviment 15m de Madrid, i ha estat interrogada per escriure cites del filòsof i comunista italià Antonio Gramsci. Tot i que els càrrecs pels quals se l'ha retingut es desconeixen de moment, segons han explicat l'activista "l'acusen d'escriure tweets violents" per citar la filosofia d'aquest marxista de principis de segle XX.

La mateixa font d'aquesta nova notícia de persecució a la xarxa recorda que aquest cas és similar al de l'usuari del Twitter  egípcia on Karen Amer, que va estar 4 anys pres per escriure comentaris crítics al seu bloc.

#Gramsci s'ha convertit en un trending topic durant les darreres hores, una situació que fa pensar que la policia espanyola ha comès una altra de les seves relliscades habituals.

Antonio Gramsci, nascut a Sardenya, fou un militant comunista reconegut, periodista i puntal teòric dels consells de fàbrica a Itàlia. Va residir uns anya a l'URSS (1922-23), i col·laborà amb la Internacional Comunista; després tornà a Itàlia per ocupar el seu escó de diputat en el moment que el feixisme aguditzava la repressió. Detingut (1926), fou condemnat (1928) a vint anys de reclusió. Empresonat prop de Bari (1928-33), fou traslladat a Formia (1933-35) i, molt malalt, fou enviat a una clínica de Roma, on morí. En els seus anys d'empresonament elaborà unes notes i uns apunts que foren publicats amb el títol de Quaderni dal carcere i que foren agrupats en els volums Il materialismo storico e la filosofia di Benedetto Croce (1948). Es tracta d'un dels intel·lectuals més importants del marxisme del segle XX.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid