Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola Valenciana
Montaverner enceta les Trobades amb més de 10.000 assistents celebrant viure en valencià

En aquesta localitat es va presentar dijous passat la nova edició de les Trobades d’Escoles en Valencià. Les  primeres Trobades marcada per la transició d'un govern que desmantellava l'educació pública, de qualitat i en valencià, a un govern que treballa per la llengua i dóna suport a l'ensenyament en valencià amb la seua assistència a la Trobada.

09/04/2016 Educació

La Vall d’Albaida ha obert el calendari festiu de les Trobades 2016 en el poble de Montaverner amb la implicació dels 34 pobles que formen la comarca, cosa que es tradueix en una participació massiva de gent festejant pels carrers la llengua i la cultura que l’agermana. Durant les activitats lúdiques ha hagut espai per a una de les reivindicacions històriques d’Escola Valenciana: «volem que la llengua dels valencians no siga un mèrit sinó un requisit per a treballar en l’Administració i atendre correctament les necessitats de la ciutadania valenciana», ha exposat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Contacontes, més d'un centenar de tallers escolars, colles de dolçainers i tabaleters, danses populars, actuacions musicals, exposicions i presentacions de llibres, han pres els carrers de Montaverner en el marc de la XXIXa Trobada de la Vall d'Albaida. Més de 10.000 persones s'han acostat «al poble de l'alegria, on les xiques són boniques i ballen la granaïna», en paraules de l'alcaldessa montavernina, Amparo Roses, que ha citat una frase del veí Tio Palero. Roses s'ha mostrat satisfeta de tindre a gent de tota la comarca concentrada en el seu poble: «estic encantada d'acollir la trobada d'escoles en valencià de la Vall d'Albaida i col·laborar a promocionar i defensar la nostra llengua en un ambient festiu com és la trobada.»

Es tracta de la primera Trobada d'Escoles en Valencià marcada per la transició d'un govern que desmantellava l'educació pública, de qualitat i en valencià, a un govern que treballa per la llengua i dóna suport a l'ensenyament en valencià amb la seua assistència a la Trobada. Fa 20 anys, des que Joan Lerma perguera la presidència de la Generalitat a mans del PP, que un conseller d'Educació no acudia a les festes per la llengua que recorren i vertebren el país comarca a comarca, fan valdre la dignitat dels pobles i també fan visible la riquesa cultural que suposa parlar el valencià amb diferents accents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid