Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Legión segueix amb les seves activitats per Setmana Santa

Els "legionarios" han anunciat desfilades pel proper Dijous Sant a l'Hospitalet i Palafolls

17/03/2016 Política

Fa dos anys, mig miler de persones es van manifestar pels carrers de Sant Andreu del Palomar de Barcelona en contra de la cessió d'uns 5.000 metres quadrats de terrenys a "la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios". La protesta convocada per l'Assemblea Antifeixista de Sant Andreu sota el lema “Fora Legionaris! Ni a Sant Andreu, ni enlloc!" comptava amb el suport de diverses entitats i organitzacions veïnals, entre elles la CUP.

El Consorci de la Zona Franca va comprar l’any 2004 els terrenys al Ministerio de Defensa i té previst aixecar-hi pisos privats (i de protecció oficial) i construir equipaments per als veïns (actualment una part dels terrenys estan ocupats per una comissaria dels Mossos d'Esquadra). La cessió dels 5000 metres quadrats dels terrenys a la “Hermandad” la va aprovar el Consorci de la Zona Franca on hi ha representants de l’Estat, de la patronal i dels sindicats i que està presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Després de més dos anys de demandes veïnals els terrenys que ocupa la Legión encara no han estat retornats al barri i els legionaris segueixen amb les seves activitats, a més a més cal recordar que les activitats de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios no només es limiten al barri de Sant Andreu del Palomar ja que sovint participen en manifestacions de l’extrema dreta espanyolista en diverses ciutats catalanes. De fet han anunciat desfilades pel proper Dijous Sant a l'Hospitalet i Palafolls.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid