Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MILITARISME
Processons amb desfilades de La Legión a Sabadell i Badia del Vallès

Les desfilades de legionaris podrien desaparèixer si els  ajuntaments retiressin l'autorització de fer les processons a les “hermandades” organitzadores però sembla que molts governs municipals del país (com el de Sabadell o Badia) no tenen cap intenció de prohibir-les.

19/04/2014 Política
La polèmica Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona (amb seu a Sant Andreu del Palomar) va desfilar ahir Divendres Sant pels carres de Badia del Vallès i Sabadell (el Vallès Occidental). Els organitzadors de la processó van convidar a la germandat d'antics legionaris a desfilar portant a les espatlles la imatge del Santísimo Cristo de la Buena Muerte(patró de la Legió) .

Avui dissabte la Legión  desfilarà a la processó del barri de Sant Lluís de Palafolls (el Maresme). D’altra banda, el treball i les propostes del grup municipal UM9-CUP han fet possible que desapareguin les marxes paramilitars dels legionaris durant la desfilada religiosa de Setmana Santa a Les Roques, nucli que forma part del municipi de Sant Pere de Ribres (El Garraf). L'any 2012 l'ajuntament de Mataró va anunciar que no es farien més "processons legionaries" al municipi i de fet les desfilades de legionaris podrien desaparèixer si els  ajuntaments retiressin l'autorització de fer les processons a les “hermandades” i “cofradias” organitzadores però sembla que molts governs municipals del país no tenen intenció de fer-ho.

Els legionaris de Barcelona defensen les desfilades i des de la seva web justifiquen la seva existència: “las Hermandades de Antiguos Caballeros Legionarios, se crearón (sic) para acojer (sic) a todos los caballeros legionarios que habian (sic) cumplido su compromiso con la Legión, y no tenia (sic) medios propios para su nueva vida de civil, en la Hermandad se le proporcionaba comida y alojamiento durante unos días, hasta que podian (sic) valerse por si (sic) mismos, nuestro espiritu (sic)  lo dice, con el juramento de no abandonar jamás a un legionario. Los tiempos han cambiado, no recibimos subvención de ningun (sic)   organismo, ni Militar ni Civil, nuestra Hermandad se sustenta gracias a las cuotas de sus socios, no disponemos de alojamiento como antaño, pero ayudamos con los medios que tenemos a nuestros antiguos legionarios, el espiritu (sic)   sige (sic)  vivo, tenemos un sitio donde reunirmos (sic),hacer eventos ,grandes tertulias cada uno de su epoca(sic),comentando como les fue cuando se alistarón (sic), reencuentro de muchos colegas que hacia (sic)  años que no se veian (sic)”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid