Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
FEIXISME
S’anul·la la missa de la División Azul als locals de la Legión de Sant Andreu

La CUP i l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar han mostrat el seu rebuig a la celebració d'una missa en homenatge a la División Azul. L'acte, previst per al pròxim 15 de febrer a les antigues casernes de Sant Andreu, finalment s'ha cancel·lat gràcies a les pressions rebudes.

02/02/2015 Drets i Llibertats
La commemoració religiosa anul·lada  tenia previst homenatjar el 72è aniversari de la Batalla de Krasny Bor, en què els nazis i la División Azul van ser derrotats per l’Exèrcit Roig. La CUP de Sant Andreu del Palomar  havia reclamat a l’Ajuntament de Barcelona la prohibició de la missa i que es retirés la cessió d’un local i del solar que l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios gestiona de manera temporal a les antigues casernes de Sant Andreu, ara propietat del Consorci de la Zona Franca.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar també s'havia exigit que no es fes l’acte, ja que el considera “un enaltiment del feixisme” i entén que no hauria de tenir lloc “ni a Sant Andreu ni enlloc”. L'Associació  ha denunciat el cas a la síndica de greuges i a diferents formacions polítiques, i ha afegit que considera “vergonyós” que s’hagin cedit equipaments a aquesta associació “al costat d’una escola”.

La Hermandad de Combatientes de la División Azul manté un acte commemoratiu de la batalla de Krasny Bor a Alacant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid