Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAHC de Sabadell ocupa indefinidament una oficina de Bankia

Fa una crida a tothom a sumar-se a aquesta petita batalla. "Qualsevol mostra de suport serà molt agraïda i ens farà més"

01/02/2016

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha ocupat aquest dilluns una oficina de Bankia a la ciutat. Una trentena d'activistes han entrat a primera hora del matí a l'oficina que Bankia té al número 124 de la Rambla.

Ho han fet, perquè fa 11 anys, en Vladi va comprar un pis i va signar una hipoteca amb BANKIA, amb l’aval de la Salomé i el Francisco, els seus pares. Uns anys després, va perdre el seu negoci i va moure cel i terra per seguir pagant les quotes hipotecàries fins que va arribar el dia en què va haver de triar entre pagar o donar de menjar al seu fill. Després d’intentar negociar amb BANKIA una solució que mai va arribar, el juny de 2015, BANKIA va vendre aquest deute a l’empresa FORMENTERA DEBT HOLDINGS DAC.

El passat 21 de gener el pis del Vladi i la casa de la Salomé, la seva mare de 80 anys, van ser subhastats pel fons voltor que havia comprat el deute. La Salomé, ara vídua i amb una discapacitat física important, fa més de 50 anys que viu en aquesta casa al barri d’Espronceda i més de 30 que ja la té pagada! Ara BANKIA i FORMENTERA HOLDINGS li acaben de prendre la seva llar i la del seu fill. Mare, fill i nét, 3 generacions al carrer per culpa de BANKIA, una entitat que ha estat rescatada amb 23 mil milions d’euros de diners públics.

http://www.afectatscrisisabadell.cat/2016/01/bankia-criminals/, "el cas d’aquesta família representa la situació dramàtica a la que ens han portant les dinàmiques mercantilistes del sector immobiliari i financer. Per una banda, ens trobem amb el drama dels avals: el banc es queda dues cases per una sola hipoteca. La casa de la persona avalista ja ha estat pagada i acostuma a tractar-se de persones grans que, en algun moment, van decidir ajudar els seus familiars a poder accedir al dret bàsic de l’habitatge, com la Salomé".

Demana a Bankia que li retornin la casa a la Salomé. "No permetrem que s’excusi sota l’argument que la propietat ja no és a les seves mans. Bankia és responsable d’aquesta situació; si en un moment va decidir vendre aquest deute, que el recompri. Que recompri la casa de l’avalista i li retorni per a que pugui viure en pau! No marxarem, no cedirem!"

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid