Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona aposta per la municipalització dels serveis funeraris

El grup municipal proposa una comissió d’estudi per arribar a un model de gestió que garanteixi una oferta i uns preus més ajustats i accessibles

01/02/2016 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona
La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció per replantejar l’actual model de provisió dels serveis funeraris de la ciutat, actualment en mans del grup empresarial Mémora. Al text, el grup municipal proposa que l’Ajuntament assumeixi la prestació del servei per tal de posar fi a l’actual monopoli i possibilitar un oferta i un sistema de preus més ajustats i accessibles.

La CUP ha decidit presentar aquesta moció aprofitant que aquest 2016 finalitza la pròrroga de l’autorització de Mémora com a única empresa que actualment ofereix els serveis funeraris a la ciutat. El grup defensa que “hi ha una important demanda social per reduir la despesa que suposa tot allò relacionat amb la mort d’una persona estimada” i que cal garantir “la universalitat efectiva en l’accés a aquest tipus de serveis”.

La moció també demana l’actualització immediata de l’ordenança municipal sobre la prestació de serveis funeraris, que va ser aprovada el 1998 i ha quedat totalment desfasada; la creació d’una comissió d’estudi sobre el model de gestió del servei; i la publicació al web municipal de tota la informació referent a la legislació, oferta i drets dels usuaris en matèria de serveis funeraris.

La municipalització dels serveis funeraris és un compromís electoral de la CUP-Crida per Girona, i també ha estat llargament reivindicat per altres col·lectius de la ciutat, com ara Compromís amb Girona.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid