x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona aposta per la municipalització dels serveis funeraris

El grup municipal proposa una comissió d’estudi per arribar a un model de gestió que garanteixi una oferta i uns preus més ajustats i accessibles

01/02/2016 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona
La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció per replantejar l’actual model de provisió dels serveis funeraris de la ciutat, actualment en mans del grup empresarial Mémora. Al text, el grup municipal proposa que l’Ajuntament assumeixi la prestació del servei per tal de posar fi a l’actual monopoli i possibilitar un oferta i un sistema de preus més ajustats i accessibles.

La CUP ha decidit presentar aquesta moció aprofitant que aquest 2016 finalitza la pròrroga de l’autorització de Mémora com a única empresa que actualment ofereix els serveis funeraris a la ciutat. El grup defensa que “hi ha una important demanda social per reduir la despesa que suposa tot allò relacionat amb la mort d’una persona estimada” i que cal garantir “la universalitat efectiva en l’accés a aquest tipus de serveis”.

La moció també demana l’actualització immediata de l’ordenança municipal sobre la prestació de serveis funeraris, que va ser aprovada el 1998 i ha quedat totalment desfasada; la creació d’una comissió d’estudi sobre el model de gestió del servei; i la publicació al web municipal de tota la informació referent a la legislació, oferta i drets dels usuaris en matèria de serveis funeraris.

La municipalització dels serveis funeraris és un compromís electoral de la CUP-Crida per Girona, i també ha estat llargament reivindicat per altres col·lectius de la ciutat, com ara Compromís amb Girona.

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid