Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ofensiva espanyolista
El TC espanyol suspèn la Conselleria d'Exteriors
17/02/2016 Drets i Llibertats

El tribunal espanyol admet el recurs del govern espanyol i anul·la de manera automàtica la conselleria d'Exteriors de la Generalitat. Les seves competències quedaran ara suspeses cautelarment durant cinc mesos fins que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) dicti una resolució en la qual determini si aixeca o manté aquesta mesura, en el cas que en aquest període no hagi dictat cap sentència en ferm.

Portaveus de la Conselleria no es manifestaran fins que no hagin llegit la decisió del tribunal español. Les conseqüències de la suspensió són ara mateix una incògnita, ja que és el primer cop que un departament de la Generalitat és qüestionat per l’alt tribunal. Ara bé, quan el govern espanyol va anunciar que presentava el recurs, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va avisar que el Govern seguiria exercint “amb normalitat” les seves atribucions.

La CUP ha recordat que Junts pel Sí i l'esquerra independentista tenen un compromís, apel·lant al punt sisè de la declaració de ruptura del 9-N, en què s'apuntava que el procés no se supeditaria a les decisions del TC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid