Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
La CUP-CC es reafirma en el no reconeixement de la legitimitat del Tribunal Constitucional

"El TC ja no és un tribunal, és una mera prolongació del Consell de Ministres"

22/01/2016 Política
Davant del recurs presentat pel govern espanyol al Tribunal Constitucional, contra la conselleria d'Afers Estrangers i contra la creació de la comissió d'estudi del procés constituent, la CUP-CCno se sent sorpresa i reafirma la seva posició explicitada en la declaració del 9N que no reconeix la legitimitat del TC.

Com explica Benet Salellas, diputat de la CUP-CC, "El TC ja no és un tribunal, és una mera prolongació del Consell de Ministres". I clarifica: "El TC és un òrgan sense independència i sense jutges, amb simples escribes escollits pel PP i el PSOE, i per tant, no li queda cap legitimitat per dictar cap mena de sentència".

La declaració per la ruptura aprovada al Parlament de Catalunya el 9N, especifica -al punt sisè- que: "El Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania i com a expressió del poder constituent, reitera que aquesta cambra i el procés de desconnexió democràtica de l’Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, que considera mancat de legitimitat i de competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l’Estatut d’autonomia de Catalunya, votat prèviament pel poble en referèndum, entre altres sentències".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid