Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Enderroquen el mur constitucional espanyol des de Berlín

Tot i les celebracions pel 25 aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, els catalans es van concentrar a la capital alemanya per fer caure el mur constitucional espanyol.

10/11/2014 Política

1.007 persones van votar ahir a la delegació de la Generalitat a Berlin, en un acte festiu que va començar al migdia a Konzerthaus berlinès a la històrica plaça de Gendarmenmarkt, sota una temperatura de 8º. Unes 250 persones, segons la policia alemanya,  hi havia gent de totes les edats, famílies, joves, catalans, acompanyants, que viuen a Berlín o que van venir d’altres indrets d’Alemanya com Hamburg, Dresden, Munic, Hannover, etc. O d’altres països com els veïns de Polònia i Àustria.

L’acte va començar amb un parell de pilars dels Xiquets d’Alster, grup casteller del Casal Català d’Hamburg, el Pont Blau. Les seves gralles van acabar la seva actuació amb Els Segadors metres desplegàvem la pancarta en alemany que deia “Catalunya, el nou estat d’Europa”. Va ser un moment molt emocionant i que va captar l’atenció dels vianants i de la policia que vigilava l’acte.

Els crits d’independència que van seguir l’actuació es van aturar i tothom estava en silenci quan la Diana, violinista, va tocar el Cant dels Ocells. Sentir aquesta música davant del Konzerthaus envoltada d’estelades va emocionar a més d’un.

A continuació van repartir uns quants fulletons informatius als vianants i ens van fer la foto de grup, amb molts fotògrafs ja que tothom volia captar aquest moment històric. La concentració com sempre volia ser una festa, una mica de dansa no podia faltar. La Núria d’Hamburg, va tocar amb la grall “El gener” i “No volem ser” i la canalla ballava. Van cloure l'acte amb la lectura d'un petit manifest davant una urna dins d’una gàbia al costat.A continuació es va cantar l'Estaca.

La trobada ha estat cívica i festiva, així ho han reconegut les autoritats alemanyes presents. Després, els que encara no havíen votat van anar a la Delegació de la Generalitat que està ben a prop. Un passejada agradable, una renglera d’estelades i d’alegria a les cares, fins i tot, quan van haver de fer cua a fora de la gentada que hi havia. Em total van votar 1.007 persones.

L'ANC-Deutschland ha agraït la tasca dels voluntaris que ho han fet possible, les persones que van venir d’arreu a votar a Berlín.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid