Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
La PAHC de Blanes va aturar 27 desnonaments durant el 2015

La Plataforma desde els seus inicis segueix fidel als principis d'autogestió sense subvencions o ajudes de l'Ajuntament i sense ànim de lucre, potenciant sempre la solidaritat

17/01/2016 Drets i Llibertats
La Plataforma d'Activistes per l'Habitatge i contra el capitalisme (PAHC) de Blanes va aturar durant el passat any 2015 vint-i-set desnonaments abans de l'execució per la pressió o les mobilitzacions del col.lectiu, tots de famílies blanenques en risc de desnonament per hipoteca, lloguer o ocupacions.

La Plataforma desde els seus inicis segueix fidel als principis d'autogestió sense subvencions o ajudes de l'Ajuntament i sense ànim de lucre, potenciant sempre la solidaritat, l'empoderament col.lectiu i treballant diàriament perquè les persones afectades i en risc d'exclusió social no caiguin a les petites màfies i fins i tot empreses existents que fan negoci amb la greu problemàtica de l'accés a l'habitatge per la manca de solucions efectives desde les administracions públiques.

Durant l'any 2015 van augmentar els casos de persones que es veuen obligades a ocupar habitatges buits de bancs ja que l'Ajuntament no els ofereix cap alternativa. "Cal que l'Ajuntament pressioni a bancs i a la SAREB amb l'objectiu de formalitzar lloguers socials i assequibles per a les persones que s'han vist obligades a ocupar. També han augmentat les famílies que cerquen a l'Assemblea setmanal de la Plataforma assesorament, formació col.lectiva i sempre gratuïta per a afrontar la problemàtica", segons la PAHC-Blanes

Recorda a la població "que és l'Alcalde, Miguel Lupiáñez (PSC), i el Govern Municipal qui han de garantir els drets bàsics i el dret a l'habitatge i que no ho poden deixar només en mans del voluntariat i entitats com la PAHC, que no tenen ni l'estructura ni els recursos per a fer front a una emergència social com la que patim. La llei 24/2015, aprobada per unanimitat al Parlament, obliga a l'Alcalde a posar en marxa mesures urgents per a acabar amb la situació que pateixen les famílies sense recursos al nostre municipi. Exigim que es respecti i s'apliqui la llei".

La PAHC-BLANES es reuneix cada dimarts a les 18h. a l'Ateneu Popular Sa Fera Ferotge i des de les Assemblees  està organitzda en diferents comissions de treball: emergències habitacionals, pobresa energètica, recuperació d'aliments, roba i joguines, acompanyaments, entre d'altres. També ofereixen diversos serveis d'ajuda mútua gratuïta com assessorament jurídic o la rentadora de roba col·lectivitzada.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid