Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
El Ple de Blanes aprova encetar el camí cap al pressupost participatiu
29/11/2015 Política
El ple municipal de l'Ajuntament de Blanes va aprovar una proposta de la CUP Blanes per tal de posar en marxa, a partir de l'any que ve, una primera experiència de participació ciutadana sobre el pressupost municipal. Un primer pas que segons la CUP "ha de servir de llavor per avançar cap a la consecució d'uns pressupostos plenament participatius".

El regidor de CUP Jaume Pujadas va exposar els motius pel quals la formació independentista va decidir plantejar aquesta proposta al plenari. Segons el portaveu de la CUP "posem aquesta proposta sobre la taula perquè creiem que és factible i necessària", tot remarcant que " els ajuntaments tenim tot el marge de maniobra per fer-ho possible i com que depèn única i exclusivament de la voluntat política del consistori fem aquesta proposta convençuts que a totes i tots ens interessa avançar en aquesta línia". A més, Pujadas va manifestar que "cal posar en marxa mecanismes per fer partícips als blanencs i blanenques dels afers municipals, més enllà de votar cada quatre anys".

Un dels aspectes centrals de la moció aprovada pel ple demana precisament crear una comissió ciutadana i d’entitats que elabori de manera participativa un reglament del pressupost participatiu, l'eina que segons Pujadas "ens permetrà consolidar aquesta experiència per tal que la ciutadania tingui cada vegada més poder de decisió sobre un tema que li afecta directament, com és el pressupost municipal".

La proposta, que fou presentada en forma de moció, va comptar amb l´adhesió del grup municipal d´ICV-EUiA, que va fer una aportació per concretar alguns aspectes del redactat. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals i l'abstenció de C's.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid