Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
El Ple de Blanes rebutja un paquet de propostes per avançar cap una fiscalitat més justa

La CUP denuncia l’exclusió sistemàtica de certes propostes amb excuses legals

23/12/2015 Política
En el darrer ple municipal es van debatre un seguit d’al·legacions referents a les ordenances fiscals per definir la seva aprovació definitiva i entrada en vigor a principis del 2016. Aquests ordenances regulen l’activitat econòmica i les aportacions dels veïns i veïnes de Blanes en forma d’impostos, taxes i preus públics.

El grup municipal de la CUP Blanes va presentar una sèrie de propostes centrades en la modificació de l’IBI amb l’objectiu de bonificar les rendes més baixes, incentivar el lloguer social i el consum energètic amb criteris de sostenibilitat. Segons la CUP amb aquestes mesures es pretenia fer un primer pas per avançar cap a una fiscalitat més justa i progressiva a la nostra vila. Les propostes van rebre un informe jurídic desfavorable, amb el vist-i-plau del secretari municipal i l’equip de govern, i van ser finalment desestimades.

En el transcurs del debat la regidora de la CUP, Clara Castrillo, va manifestar que “totes aquestes propostes s’estan duent a terme en diferents municipis catalans”, tot remarcant que “no entenem perquè a Blanes se’ns diu que aquestes mesures no són possibles quan a Mataró, Lleida o Berga s’estan portant a la pràctica”. La portaveu de la formació independentista també va denunciar que “ comença a ser habitual que es rebutgin sistemàticament propostes amb marcat contingut polític fent servir sempre excuses jurídiques i legals” .

El Ple va tractar també una bateria d’al·legacions de caràcter social presentades pel grup municipal d’EUiA-ICV a les mateixes ordenances, que també foren rebutjades amb arguments similars als esgrimits per desestimar les de la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid