Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensions
La Marea Pensionista cridarà a no votar a les organitzacions que no recullin les seves reivindicacions
05/11/2015 Drets i Llibertats

La Marea Pensionista ha decidit fer una crida a no votar a les organitzacions que no recullin en els seus programes les seves reivindicacions, després de valorar positivament l'assemblea/mobilització que realitzar el passat 20 d'octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona i que va aplegar a unes 500 persones, en la seva majoria pensionistes

L'objectiu era d'emplaçar als partits polítics amb representació parlamentària o municipal perquè donessin resposta a les seves reivindicacions i les assumissin per incorporar-les al seus respectius programes electorals per a les properes Eleccions a les Corts Espanyoles del proper 20 de desembre.

Les organitzacions que van ser convocades a l'Assemblea, segons la Marea Pensionista van ser: PPC, PSC, ERC, ICV, CIUTADANS, EUiA, BARCELONA EN COMÚ, CUP, UDC, CDC i PODEM CATALUNYA, i les organitzacions que van participae en l'Assemblea van ser: BARCELONA EN COMÚ, EUiA i PODEM CATALUNYA. La CUP no hi va participar, però els pensiones han remarcat que anteriorment, aquesta formació havia assumit la totalitat de les seves reivindicacions en l'Enquesta celebrada al febrer d'aquest any.

Preguntes de les Marea Pensionista als partits polítics del dia 20.10.2015 

1- Què pensa la seva formació política sobre la derogació íntegrament (a partir de l'1 d'agost de 2011), de les reformes aprovades pels governs del PSOE i del PP del Sistema Públic de Pensions (així com de la reforma Laboral aprovada mitjançant Reial decret Llei 10/2.010, de 16 de juny de mesures urgents per a reforma del mercat de treball el Reial decret Llei 3/2012 de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball?

2- Què pensa la seva formació política, sobre el finançament del Sistema Públic de Pensions amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat, mantenint i millorant les actuals cotitzacions socials?

3- Què pensa la seva formació política, sobre la necessitat social d'arribar a una pensió mínima d'1.000 euros/mes en la propera legislatura?

4- Què pensa la seva formació política, sobre la derogació de l'actual sistema de cobertura de llacunes de cotització, durant el període de càlcul de les pensions, que pot arribar a representar en alguns casos, fins a un 41% menys en la pensió, en relació a la legislació anterior a agost de 2.011?

5- Què pensa la seva formació política, sobre la incorporació a partir de l'1 de gener de 2.016 al Règim General de la Seguretat Social a les/us empleades/us de la Llar, amb totes les conseqüències, inclosa la prestació per desocupació i la cobertura de llacunes de cotització?

Tant les organitzacions en representació de PODEM CATALUNYA i de BARCELONA EN COMÚ, així d'EUiA van contestar afirmativament a les 5 preguntes formulades després d'argumentar àmpliament el seu suport a les mateixes.

Posteriorment es va obrir un debat entre els assistents amb gran nombre d'intervencions que van realitzar diversos suggeriments i aportacions que s'hauran de tenir en compte per al futur.

En conclusió, la Marea Pensionista va considerar molt positiu aquesta Assemblea/Mobilització pel desenvolupament de la mateixa, per l'alta participació, les reposades positives de les organitzacions presents i el debat enriquidor que es va donar entre els participants.

Davant l'inici del proper procés electoral, la Marea estarà alerta dels Programes de tots els partits que es presenti a les Eleccions del 20-D per constatar si han assumit les sseves propostes al seu Programes.

Una vegada que es tingui constància que determinats partits no les recullen, faran una crida a que no siguin votades,

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid