Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensions
La Marea Pensionista debat amb els partits a la plaça Catalunya
20/10/2015 Drets i Llibertats

La Marea Pensionista ha decidit convocar la totalitat de partits polítics que concorren a les properes eleccions generals previstes pel desembre de 2015 a una assemblea pública de l'organització que se celebrarà avui a les 11h a la plaça de Catalunya a Barcelona.

A la trobada, Marea Pensionista -que es va constituir formalment el passat mes de febrer amb una assemblea que va aplegar més de 400 persones a les Cotxeres de Sants- plantejarà 5 preguntes a les diverses formacions polítiques per tal de conèixer les seves propostes respecte diferents aspectes del Sistema Públic de Pensions.

Marea Pensionista segueix endavant amb la intensa campanya en defensa d'un sistema públic que garanteixi pensions dignes i suficients per a les persones pensionistes de l'Estat. Una lluita iniciada en resposta a l'actuació del govern del PP quan els anys 2012 i 2013 va decidir no compensar la pèrdua de poder adquisitiu de la població pensionista amb la decisió de no revalorar les pensions segons l'IPC i que des de llavors ençà ha continuat amb la frontal oposició a l'entrada en vigor i aplicació de la Llei 23/13 Reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'Índex de Revaloració de les Pensions.

En tot aquest temps, Marea Pensionista ha aconseguit coordinar una campanya de reclamacions judicials que s'ha saldat amb la interposició de milers de demandes judicials exigint garanties de revaloracions de les pensions que evitin pèrdues de poder adquisitiu front a increments del cost de la vida que va obtenir una sonora victòria el passat setembre amb la primera sentència a tot l'Estat, dictada pel Jutjat Social 12 de Barcelona, que considera una vulneració del dret internacional la decisió de revalorar les pensions de jubilació amb percentatges inferiors al de l'IPC.

El qüestionari

L'Assemblea oberta de Plaça Catalunya del proper dia 20 d'octubre es planteja com una trobada oberta entre els pensionistes i les diferents formacions polítiques amb un guió molt concret: respondre a cinc preguntes plantejades per Marea Pensionista i relacionades amb el sistema públic de pensions.

El qüestionari que s'ha traslladat als partits és aquest:

1- Què pensa la seva formació política sobre la derogació en la seva totalitat, de les reformes aprovades pels governs del PSOE i del PP del Sistema Públic de Pensions, així com de la reforma Laboral aprovada mitjançant Reial Decret Llei 10 / 2.010, de 16 de juny de mesures urgents per a reforma del mercat de treball? així con el Reial Decret – Llei 3/2012, de febrer, de mesures urgents para la reforma del mercat laboral.

2- Què pensa la seva formació política, sobre el finançament del Sistema Públic de Pensions amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat, mantenint i millorant les actuals cotitzacions socials?

3- Què pensa la seva formació política, sobre la necessitat social d'arribar a una pensió mínima de 1.000 euros / mes en la propera legislatura.

4- Què pensa la seva formació política, sobre la derogació de l'actual sistema de cobertura de llacunes de cotització, durant el període de càlcul de les pensions, que pot arribar a representar en alguns casos, fins a un 41% menys en la pensió, en relació amb la legislació anterior a agost de 2.011?

5- Què pensa la seva formació política, sobre la incorporació a partir de l'1 de gener de 2.016 al Règim General de la Seguretat Social de les treballadors/es de la Llar, amb totes les conseqüències? Incloses la prestació per desocupació i la cobertura de llacunes de cotització?

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid